Kupno Plotera cnc z Chin
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Kupno Plotera cnc z Chin
Witam
Z racji na to że moj pierwszy post nie spotkał się z wielką burzą mózgu ze strony użytkowników forum na prawie 300 wyświetleń tylko jedna osoba napisała (że będę potrzebował zasilania 3 fazowego .....Może powinienem zacząć ten temat tak ,,że potrzebuję pomocy przy budowie bądź planu frezarki ODPŁATNIE'' wtedy ktoś by się zainteresował....i pokierował mnie w dobrą stronę......
No nic powiedzmy że temat jest zamknięty. Za to chce zapytać kolegów może ktoś ma doświadczenie z kupnem plotera Chin na alliexpress
https://pl.aliexpress.com/item/AKG1212- ... eLevelAB=0
Lub coś podobnego o polu roboczym miedzy 100 cm x 100 cm a 120 cm x 120 cm
Z góry dziękuje za odpowiedz
Dodane 21 minuty 28 sekundy:
Dodam że czytałem juz podobne tematy jak moj i w odpowiedziach do pytających zazwyczaj pojawia się ze za te kasę mozna by sklecic cos samemu itp.
Ja zadałem takie pytania bo budowa frezarki nie jest moim konikiem . A bez pomocy bardzie doswiadczonej osoby nie chce się nawet za to zabierać.
Może wyjdzie lepiej kupic ploter z Chin
Z racji na to że moj pierwszy post nie spotkał się z wielką burzą mózgu ze strony użytkowników forum na prawie 300 wyświetleń tylko jedna osoba napisała (że będę potrzebował zasilania 3 fazowego .....Może powinienem zacząć ten temat tak ,,że potrzebuję pomocy przy budowie bądź planu frezarki ODPŁATNIE'' wtedy ktoś by się zainteresował....i pokierował mnie w dobrą stronę......
No nic powiedzmy że temat jest zamknięty. Za to chce zapytać kolegów może ktoś ma doświadczenie z kupnem plotera Chin na alliexpress
https://pl.aliexpress.com/item/AKG1212- ... eLevelAB=0
Lub coś podobnego o polu roboczym miedzy 100 cm x 100 cm a 120 cm x 120 cm
Z góry dziękuje za odpowiedz
Dodane 21 minuty 28 sekundy:
Dodam że czytałem juz podobne tematy jak moj i w odpowiedziach do pytających zazwyczaj pojawia się ze za te kasę mozna by sklecic cos samemu itp.
Ja zadałem takie pytania bo budowa frezarki nie jest moim konikiem . A bez pomocy bardzie doswiadczonej osoby nie chce się nawet za to zabierać.
Może wyjdzie lepiej kupic ploter z Chin
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Kupno Plotera cnc z Chin
do czego to ma być do drewna ?
co będziesz robić mdf 3 mm czy sklejkę 2 mm ?
chcesz coś kupić z chin to patrz na wagę
toto z linku waży 400 kg
wniosek :
pospawane patyczki przykryte blachą - ma wyglądać na masywną
grubsze deski czy płyty będą ważyć więcej niż maszyna
w innym poście piszesz że chcesz obrabiać alu !!!
ja jestem na kupnie maszynki do drewna i powiem ci że te które oglądam ważą średnio powyżej 2 ton !
co będziesz robić mdf 3 mm czy sklejkę 2 mm ?
chcesz coś kupić z chin to patrz na wagę
toto z linku waży 400 kg
wniosek :
pospawane patyczki przykryte blachą - ma wyglądać na masywną
grubsze deski czy płyty będą ważyć więcej niż maszyna

w innym poście piszesz że chcesz obrabiać alu !!!

ja jestem na kupnie maszynki do drewna i powiem ci że te które oglądam ważą średnio powyżej 2 ton !
-
Witam maszyna ma pracować w sklejce od 6 mm do 15 mm, płycie mdf o gr max 22 mm czy frezowanie w drewnie sosnowym badz dębowym. Co do alu... to był tylko zamysł przy poprzednim poscie. Co do pospawanych patyczków na innych zdjeciach tej frezarki widać że jest pospawana z profili co najmniej 8 cm x 8 cm lub 9 cm x 9 cm przynajmniej tak się wydaje. nie mowie o gróbosci ścianki tych profili bo tego nie widać wiem że im cięższa maszyna tym lepsza. Plotery produkowane w Polsce ozblizonych wymiarach ważą 1000 kg sam widziałem produkcję w jednej z firm. Rama w nich spawana jest z profili stalowych 8cm x 8 cm.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Witam
Niestety tu muszę z kol. się zgodzić. Miałem przyjemność zdejmowania takich blaszanych poszyć z obrabiarki wyprodukowanej "po za Unią Europejską". Te profile z których została maszyna zbudowana to naprawdę kwadratowa rurka o grubości ściany 1,5mm. Przy próbie frezowania wskutek działania sił przy obróbce ta maszyna po prostu tańczyła.
robert
-
ok dzieki za info, a wygląda masywnie zrobiona ... no nic
W takim razie pozostaje zlecenie budowy maszyny badz budowa samemu....
-
- Posty w temacie: 3
I to chyba jest najlepsze rozwiązanie.Surowe_Drewno pisze: ↑09 gru 2017, 13:29ok dzieki za info, a wygląda masywnie zrobiona ... no nic
robert
-
W takim razie kolejne pytanie czy ktos z kolegów na forum ma moze namiar na kogos kto odpłatnie wykona frezarkę bądz pomoze lub doradzi co i jak.
Co mnie interesuje
- pole robocze miedzy 80 cm x 80 cm do max 120 cm x 120 cm
- wrzeciono 2 kw lub mocniejsze
- prowadnice trapezowe Hivin
- Sterowanie z laptopa ktory juz mam lub kontrolera
- Podstawę tz ramę czy stół jak kto woli wyspawam sam bez problemu
Jesli ktos cjhciałby złożyc ofertę zapraszam
Lub powiedziec i poprowadzic jak się do tego zabrac. Nie mam super dużo czasu na dochodzenie samemu metodą prób i błędów i nie chce te naciągac się na dodatkowe koszty jesli cos pokręce
Co mnie interesuje
- pole robocze miedzy 80 cm x 80 cm do max 120 cm x 120 cm
- wrzeciono 2 kw lub mocniejsze
- prowadnice trapezowe Hivin
- Sterowanie z laptopa ktory juz mam lub kontrolera
- Podstawę tz ramę czy stół jak kto woli wyspawam sam bez problemu
Jesli ktos cjhciałby złożyc ofertę zapraszam
Lub powiedziec i poprowadzic jak się do tego zabrac. Nie mam super dużo czasu na dochodzenie samemu metodą prób i błędów i nie chce te naciągac się na dodatkowe koszty jesli cos pokręce
-
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
pisz mi na pw ile masz kasy do okreslonego zastosowania i pola roboczego to się wypowiem
chinszczyzna to loteria, nie można tego polecić nikomu.
chinszczyzna to loteria, nie można tego polecić nikomu.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign