Witam,
Nie mogę nigdzie znaleźć takiego wałka, który miał by z jednej strony gwint lewy a z drugiej prawy.
Chcę zrobić imadło samocentrujące i do tego potrzebuję taki wałek - ale nie wiem jak prawidłowo się takie cudo nazywa więc i wujek google pomóc nie chce.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
wałek trapezowy z oboma gwintami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Cześć !
Widzę kilka rozwiązań:
Śruba rzymska z gotowych wykonań, jak napisał Kolega.
Wiepofama i dorobienie trapezowej/prostokątnej . Masz gwarancję jakości. Sprawdzone. (wjazd od tyłu z ul. Janickiego)
Kupienie narzynek i gwintowników metrycznych i dorobienie samemu. Na trapezowe lub prostokątne wydasz majątek.
Pożyczenie trapezowych/prostokątnych i dorobienie samemu.
Oczywiście w tym przypadku gwint trapezowy lub prostokątny jest lepszy.
Jestem zainteresowany pomysłem. Jak już coś zrobisz proszę o informację. Jaki kaliber tego imadła?
Powodzenia
Widzę kilka rozwiązań:
Śruba rzymska z gotowych wykonań, jak napisał Kolega.
Wiepofama i dorobienie trapezowej/prostokątnej . Masz gwarancję jakości. Sprawdzone. (wjazd od tyłu z ul. Janickiego)
Kupienie narzynek i gwintowników metrycznych i dorobienie samemu. Na trapezowe lub prostokątne wydasz majątek.
Pożyczenie trapezowych/prostokątnych i dorobienie samemu.
Oczywiście w tym przypadku gwint trapezowy lub prostokątny jest lepszy.
Jestem zainteresowany pomysłem. Jak już coś zrobisz proszę o informację. Jaki kaliber tego imadła?
Powodzenia
-
- Posty w temacie: 2
Czasami idzie kupić gotowe śruby rzymskie z gwintem trapezowym, ale nie jest to bardzo popularny towar.
Co do zataczania końców i kołkowana w tulei to miałem na myśli zakup handlowo dostępnych śrub trapezowych "z metra" i nakrętek do nich dedykowanych, oczywiście prawej i lewej.
Chociażby ze sklepu sponsora forum.
Co do zataczania końców i kołkowana w tulei to miałem na myśli zakup handlowo dostępnych śrub trapezowych "z metra" i nakrętek do nich dedykowanych, oczywiście prawej i lewej.
Chociażby ze sklepu sponsora forum.