zakres czynnosci podczas pracy na cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
zakres czynnosci podczas pracy na cnc
witam. czy moglibyscie napisac mi zakres czynnosci podczas pracy na cnc do drewna, tzn. uruchamia sie maszyne, wrzuca program, wklada i wymienia elementy obrabiane, dokonuje korekt. pomijajac oczywiscie autokontrole i autokonserwacje. najlepiej wymienic w punktach lub jak kto woli. zwracam sie z prosba szczegolnie do ludzi ktorzy maja na ten temat wiedze, bo ja jestem poczatkujacy, a chce rad od fachowcow. z gory dzieki za odp. pozdrawiam
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
no cuz nie bardzo wiem o co ci dokladnie chodzi ????? byc morze jakie czynnosci powinienes robic pokolei 1
np 1 wlanczasz maszyne
2 najezdrzasz na pkt referencyjny >>>>>>itd czy tez jakie mozliwosci ciagnie za soba maszyna iterpolacje itd?????
[ Dodano: 2008-08-07, 19:34 ]
czy tez moze hodzi ci o to co bedziesz musial robic na maszynie jezeli pujdziesz na niej pracowac ?????? biore pod uwage to ze dostales propozycje pracy n
atakiej maszynie ?????

np 1 wlanczasz maszyne
2 najezdrzasz na pkt referencyjny >>>>>>itd czy tez jakie mozliwosci ciagnie za soba maszyna iterpolacje itd?????
[ Dodano: 2008-08-07, 19:34 ]
czy tez moze hodzi ci o to co bedziesz musial robic na maszynie jezeli pujdziesz na niej pracowac ?????? biore pod uwage to ze dostales propozycje pracy n

Moge zrobic cos z niczego
ale jak nie ma niczego ???? du**

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
tak jak kolega napisal wczesniej napisz tak jak ty bys sam to robil np. przed przystapieniem do pracy upewnij sie ; i tu ( czy uruchomienie maszyny nie stworzzy niebezpieczenstwa badz tez czy narzedzia sa w dobrym stanie a zakończyc morzesz tak pozostaw maszyne wtakim stanie w jakim chcialbys ja zastac nastepnego dnia to sa oczywiscie przyklady i brzmia moze raczej jak zasady bhp ale takie rzeczy tez mozna uwzglednic
[ Dodano: 2008-08-07, 23:41 ]
a morzesz ruwnierz stmorzyc karte technologiczna badz co badz nazwa rys , numer prog, narzedzia potrzebne do danej pracy
, korekcje , wym narzedzi material umocowanie materialu

[ Dodano: 2008-08-07, 23:41 ]
a morzesz ruwnierz stmorzyc karte technologiczna badz co badz nazwa rys , numer prog, narzedzia potrzebne do danej pracy

Moge zrobic cos z niczego
ale jak nie ma niczego ???? du**