Praca inżynierska- sformułowanie tematu
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Praca inżynierska- sformułowanie tematu
Witam, chciałbym się was poradzić odnośnie sformułowania tematu mojej pracy inżynierskiej. Moj temat to ,,analiza porównawcza pomiarów promieni, kanałków, fazek, kątów, wybranymi metodami'' i moje pytanie czy dałoby się bardziej uogólnić to co będę mierzył czyli pomiar promieni, kanałków, fazek, kątów. Chodzi mi o to aby zastąpić to jednym ogólnym pojęciem. Zastanawiałem się nad podcięciami technologicznymi co o tym myślicie?
Tagi:
One w/w powierzchnie występują też w otworach (i nie tylko).clubber84 pisze:Powierzchnie (i nie tylko), które występują na/w bryłach:
- sfery
- wypukłości
- wklęśnięcia
- spirale
- łuki
- wcięcia
- rowki
- skosy
- głębokie otwory itp.
Czyli ( kontynuując nowomowę jak wyżej) mamy do czynienia z powierzchniami otworowymi?
Czym więc różnią się powierzchnie bryłowe od otworowych???

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Idąc tym tokiem, to niczym się nie różniąfriko pisze: One w/w powierzchnie występują też w otworach (i nie tylko).
Czyli ( kontynuując nowomowę jak wyżej) mamy do czynienia z powierzchniami otworowymi?
Czym więc różnią się powierzchnie bryłowe od otworowych???

Bo jakby pomyśleć dokładnie, to i w różnego rodzaju otworach można znaleźć owe powierzchnie.
Więc próbuje kolega naprowadzić na właściwy tor - to jaki kolega ma pomysł na tytuł pracy naprowadzający autora na właściwy tor?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi, zastanawiałem się jeszcze nad "Analiza porównawcza pomiarów zarysów geometrycznych". Przyznam ze "Analiza porównawcza pomiarów kształtów powierzchni" także ciekawie brzmi. Przedmiotami jakie będę mierzył to korpusy w kształcie tulei, pierścienie oraz być może wały z otworami przelotowymi. Pomiar otworów nie wchodzi w grę, bardziej chodzi o katy, fazki, ścięcia, promienie to głównie będę mierzyl
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1