Nie mam zamiaru poświęcać tysięcy na kursy itp .Jedyne co mam zrobić w przyszłości to frezowanie pcb i nawiercenie otworów. Dodatkowo np. kawałek plexy wyciąć na wymiar , nawiercić otwory i wygrawerować napis ( w/g szkicu w pdf lub BMP ) .
Nie zaklinam się że nigdy nie zmienię zdania - nie jestem Macierewiczem!!
Chwilowo chcę tylko nauczyć się jak to zrobić i chcę DOBRZE poznać Mach3.
Ostatnio pilnie uczę się programowania w mikroprocków , i nie chcę skupiać się na paru sprawach jednocześnie . Niestety z powodu problemów zdrowotnych nie mogę już ciężko fizycznie pracować . Mam parę pomysłów , ale zawsze ten sam problem - panel przedni projektu.
Zainwestowałem w maszynkę o polu roboczym 30 x 40 x 8 cm .To wystarczy do moich projektów .
Gdzie znajdę , i jakie programy powinienem poznać? Oczywiście do sterowania chcę tylko Mach3 . Sprawdzałem inne programy ale w machu "steppery grają" idealnie .
Kto może pomóc mi z poznaniem Mach 3 i jego "wtyczek" , oraz programów do zamiany bitmapy na G-code . Czy macie jakieś godne polecenia ebooki do g-code?
Może na skype ? Rozmowa to rozmowa , a mam tyle pytań że klawiatura tego nie wytrzyma

Jeżeli jest jakaś osoba z Londynu lub okoli która może poświęcić trochę czasu inteligentnemu inaczej - będę wdzięczny .
niestety bardzo zależy mi na darmowych , lub tanich programach .Choroba i ostatnie zakupy doprowadziły mnie do niezbyt dobrego stanu finansowego.