Witam
Mam problem z moją maszyną gdy ją włączam na monitorze pokazuje się tylko przez chwilę komunikat "Power saving mode" a później jest tylko czarny ekran i nic więcej. Czy zna ktoś przyczynę takiego stanu?
morbidelli author 700 Power saving mode
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Morbidelli to raczej nie pecetcorano pisze:Zasilacz jaki? Reszta konfiguracji?
Ja miałem pover saving przy byle jakich gierkach kiedy zdychał mi zasilacz. U braciaka było to ale jemu zdychała grafika.

Po mojemu pewnie bateryjka podtrzymująca napięcie padła. U mnie w pracy serwisant wymieniał zaraz po zakupie maszyny, twierdząc że jak padnie to całe oprogramowanie przepadnie, a później jest problem z wgraniem softu z powrotem. Jak wymieniał to podpinał osobne zasilanie by nie było zaniku prądu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
A do czego są podłączone maszyny CNC ?ecikgti pisze:Morbidelli to raczej nie pecetcorano pisze:Zasilacz jaki? Reszta konfiguracji?
Ja miałem pover saving przy byle jakich gierkach kiedy zdychał mi zasilacz. U braciaka było to ale jemu zdychała grafika.![]()
Po mojemu pewnie bateryjka podtrzymująca napięcie padła. U mnie w pracy serwisant wymieniał zaraz po zakupie maszyny, twierdząc że jak padnie to całe oprogramowanie przepadnie, a później jest problem z wgraniem softu z powrotem. Jak wymieniał to podpinał osobne zasilanie by nie było zaniku prądu.
Filozofii nie ma nawalił tylko komputerek - wiec spoko .
Kowalski opcje!
1. Karta grafiki - proszę wymienić i sprawdzić
2. CMOS? Czyli bateryjka na płycie głównej (nie wiem jaki to komputer ale jeśli DELL, Siemens .. to prawie pewne )
3. Nawala monitor? - mało prawdopodobne