Edgecam problemy
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 5
Edgecam problemy
Witam!
Niedawno otrzymałem od Nicom'a płytkę z darmowym edgecam'em. Jednak przy instalacji pojawia się błąd i komputer wyłącza się i gdy ponownie go włączam na niebieskim tle pojawia się jakiś tekst chodzi tam coś o zrzucanie pamięci fizycznej komputer, a potem nie da się tego ominąć i trzeba sformatować dysk.
Długo na tym myślałem i ponownie zainstalowałem edgecam o zauważyłem, że dzieje się to przy instalacji SQL Server. On jest chyba związany z bazą narzędzi.
Pracuję na:
Windows Home Edition
Service Pack 2
1Gb Ram
Proszę o pomoc!
Niedawno otrzymałem od Nicom'a płytkę z darmowym edgecam'em. Jednak przy instalacji pojawia się błąd i komputer wyłącza się i gdy ponownie go włączam na niebieskim tle pojawia się jakiś tekst chodzi tam coś o zrzucanie pamięci fizycznej komputer, a potem nie da się tego ominąć i trzeba sformatować dysk.
Długo na tym myślałem i ponownie zainstalowałem edgecam o zauważyłem, że dzieje się to przy instalacji SQL Server. On jest chyba związany z bazą narzędzi.
Pracuję na:
Windows Home Edition
Service Pack 2
1Gb Ram
Proszę o pomoc!
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Witam,
Napisz troszke wiecej informacji o sprzecie, Windows ale który, domyślam sie, że XP.(Działa na następujących :
Microsoft® Windows 7® (SP1) (32-bit or 64-bit) Business,
Enterprise, Ultimate Operating System
Microsoft® Windows Vista® (SP1) (32-bit or 64-bit) Business,
Windows® XP Professional (SP2 and SP3) or
Professional x64 Edition (SP2) Operating System ale ma Home edition tez sie zainstaluje i będzie chodził)
Ponadto jaki masz procesor ?? najnowszy Edgecam nie działa na starszych procesorach aczkolwiek u mnie zainstalował się bez problemy, tyle ze potem nie chciał sie uruchomic
A z tym formatem to przesadziłes
Próbowałes np tryb awaryjny a potem rpzywracanie systemu lub konsola odzyskiwania systemy o ile masz ja zainstalowaną, czy tez naprawa systemu poprzez instalacje??
Ponadto Edgecam dodaje podczas instalacji następujące elementy o ile nie ma ich na kompie :
• .NET Framework version 1.1
• .NET Framework version 2.0
• Microsoft SQL Server Express 2005 (for Edgecam ToolStore)
• Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Setup
• Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Setup
Możesz je zainstalowac ręcznie przed instalacja Edgecama
Polecam sciągnięcie sobie programiku http://www.edgecam.com/CPUChecker i nim sprawdzić konfigurację sprzętową
Pozdrawiam
Napisz troszke wiecej informacji o sprzecie, Windows ale który, domyślam sie, że XP.(Działa na następujących :
Microsoft® Windows 7® (SP1) (32-bit or 64-bit) Business,
Microsoft® Windows Vista® (SP1) (32-bit or 64-bit) Business,
Windows® XP Professional (SP2 and SP3) or
Professional x64 Edition (SP2) Operating System ale ma Home edition tez sie zainstaluje i będzie chodził)
Ponadto jaki masz procesor ?? najnowszy Edgecam nie działa na starszych procesorach aczkolwiek u mnie zainstalował się bez problemy, tyle ze potem nie chciał sie uruchomic

Ponadto Edgecam dodaje podczas instalacji następujące elementy o ile nie ma ich na kompie :
• .NET Framework version 1.1
• .NET Framework version 2.0
• Microsoft SQL Server Express 2005 (for Edgecam ToolStore)
• Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Setup
• Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Setup
Możesz je zainstalowac ręcznie przed instalacja Edgecama
Polecam sciągnięcie sobie programiku http://www.edgecam.com/CPUChecker i nim sprawdzić konfigurację sprzętową

Pozdrawiam
-
Sciągnąłem ten programik i wyskoczyło mi, że procek będzie wspierał edgecam'a.
Te elementy, które są na płytce dobrze się instalowały oprócz SQL Server Express.
A tak zbiegając trochę z tematu, to jak włączyć tryb awaryjny kompa??
Dzięki za dotychczasowe wskazówki, ale proszę o więcej.
Te elementy, które są na płytce dobrze się instalowały oprócz SQL Server Express.
Pozdrowienia dla YOU
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
To zaisntaluj SQL sam przed instalacją Edgecama.
Co do trybu awaryjnego to wciskasz F8 przy staracie systemy i wybierasz potem tryb awaryjny. Konsolę odzyskiwania systemy wlącza sie przed samym startem systemu o ile jest zainstalowana, wyglda to tak jakby byly dwa systemy zainstalowane.
Pozdrawiam
Co do trybu awaryjnego to wciskasz F8 przy staracie systemy i wybierasz potem tryb awaryjny. Konsolę odzyskiwania systemy wlącza sie przed samym startem systemu o ile jest zainstalowana, wyglda to tak jakby byly dwa systemy zainstalowane.
Pozdrawiam
mateuszkx80 pisze:Sciągnąłem ten programik i wyskoczyło mi, że procek będzie wspierał edgecam'a.
-
-