Witam Forumowiczów,
Na początku chciałem powiedzieć, że nie jestem specjalistą w temacie i potrzebuje pomocy/porady w sprawie zakupu maszyny moze maszyn.
W czym rzecz?
Prowadzę agencję organizującą imprezy i planuję poszerzyć zakres swojej działalności.
Chciałbym przygotowywać dekoracje tematyczne a metoda chałupnicza już nie wystarczy.
Od miesiąca szukam, grzebię w internecie i troch więcej wiem, ale nie ma to jak porada fachowców.
Jeżeli możecie mi doradzić co i gdzie kupić, będę wdzieczny. Jestem gotowy nawet pokryć jakieś koszty przy tzw. konsultingu, wsparcia technicznego.
Co chce robić
- chciałbym budować różnego rodzaju ścianki o różnych wzorach,
- "rysować" w plexi,
- napisy w styrodurze (litery),
- trochę pobawić się w 3D,
- i wszystko co tam sobie wymyślimy w firmie.
Szukam plotera/frezarki w miarę możliwości prostej w obsłudze.
Jest to bardziej maszyna do domowego użytku niż produkcja masowa.
najlepiej do pracy przy dużych gabarytach. Będziemy pracować, poza w/w, na drewnie, metalu.
Przyznam, że juz tyle się naczytałem i nie wiem w co tak naprawdę mi moze się przydać.
Nie wiem czy lepsza będzie frezarka laserowa, wodna itd.
Jeżeli, ktoś z Was ma czas i może pomóc zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
Maszyny do agencji eventowej
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Do styroduru potrzebujesz ploter termiczny, kompresor i pistolet do malowania.
Inwestycja może się zamknąć w kilku tysiącach i szybko zwrócić.
Można tym sprzętem robić też ze zwykłego styropianu budowlanego.
Resztę pomysłów sobie odpuść.
Inwestycja o rząd wielkości wyższa, tak samo poziom trudności technologicznej, a budowanie dekoracji z materiału po stówce za metr kwadratowy to niekoniecznie dobry pomysł.
.
Inwestycja może się zamknąć w kilku tysiącach i szybko zwrócić.
Można tym sprzętem robić też ze zwykłego styropianu budowlanego.
Resztę pomysłów sobie odpuść.
Inwestycja o rząd wielkości wyższa, tak samo poziom trudności technologicznej, a budowanie dekoracji z materiału po stówce za metr kwadratowy to niekoniecznie dobry pomysł.
.