Ori... ja w Twoim wieku...
"czy może lepiej od razu spróbować zatrudnić w jakiejś firmie i podjąć prace??"
Coz za oburzajaca koncepcja... podjac prace... nie no... nie po to sie chyba czlowiek uczy? Ja bym to przemyslal... jesli to 83 to rok urodzenia to sie dobrze zastanow czy w tym jakze mlodym wieku warto zaczynac jakies tam zarabianie pieniedzy?
Rafglow:
"W międzyczasie pracowałem jako operator (załóż ściągnij pozamiataj przez 2 lata)."
Alez oburzajacy przyklad koledze dajesz. No przeciez nie po to inzynierem zostal zeby....
A fuj!
Rafi.imir:
"Jak dla mnie po studiach to jednak czas pozarabiać trochę kasiorki"
Przed i w trakcie potrzebna jest szczegolnie
Omm:
" tak naprawdę to na tych uczelniach to nie wiele idzie się czegoś nauczyć"
To po kiego czorta ludzei tam laza i gitare zawracaja biednym wykladowcom?
Chory wrogiem sprawnie dzialjacego szpitala, uczen szkodnikiem w edukacji!
Po co to my te uczelnie utrzymujemy... o co to nam chodzilo?
Rafi.imir:
"szkoda czasu sił uczą wszystkiego a na sam koniec człowiek jest jeszcze głupszy niż był"
Bo to by wypadalo zostawic uczelnei tak jak sa, tylko zmienic tablice z "wydzial" na
"oddzial", korytarze dlugie, biale, personel odpowiednio walniety, ochrona przed drzwiami zeby jakis wariat nie wylazl i tak jest...
"Fakt o szkołach srednich nie napisałem ale to chyba dlatego, że to oczywista oczywistość"
Nooo... oczywiscie ze to jest miejsce do nauki zawodu, bo jesli polibudy sa po to zeby robic na poziomie zawodowki to przodujacych mamy inzynierow.
Morfi:
"Aczkolwiek na slasku w moim rejonie jest kilka szkół srednich, które mają własną obrabiarkę cnc i uczą na niej zawodu.
Czasem nawet z dobrymi efektami"
A jakby mieli kilka, tak jak w normalnym technikum mieliby lepsze efekty?
Nie traktujcie tego co tu popisalem powaznie. Po prostu sama nieslychanosc koncepcji pojscia do pracy tak na mnie zadzialala. Bystra mamy mlodziez.