Witam.
Tak jak już kiedyś pisałem mam problemy z edgecam'em. Jest coś nie tak z baza narzędzi.
Wyskakuje mi błąd SQL DUMPER.
Dlatego mam pytanie odnośnie książki K. Augustyna, ponieważ znajdują się tam 2 CD. Na jednej domyśliłem się, że jest tam Edgecam 10.75. Czy ta wersja w instalkach też posiada plik SQL i czy przy wyborze narzędzia łączy się z jakimś serwerem. Gdzieś czytałem, że baza narzędzi w tej wersji znajduje się w Microsofcie Acces.
A to chyba załatwi mój problem.
A najnowszy Edgecam nie chce mi iść chyba przez Windowsa, ponieważ mam XP Home Edition.
Jeżeli ktoś posiada tą książkę z płytami to proszę o odpowiedź.
Pozdro
Zawartość "Komputerowego wspomagania wytwarzania"
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Witam kolegę ponownie.
Bazę narzędziową z poprzedniej wersji EdgeCama możemy w łatwy sposób zaadoptować do nowszych wersji. Sama baza zdnajduje sie w katalogu Edgecam/cam/tstore np plik ksiazka.mdb Ponadto zarzadzać bazą narzedzi mozemy za pomocą ToolStore Administrator, bynajmniej tak mam w wesji 12 Edgecama.
Bazę narzędziową z poprzedniej wersji EdgeCama możemy w łatwy sposób zaadoptować do nowszych wersji. Sama baza zdnajduje sie w katalogu Edgecam/cam/tstore np plik ksiazka.mdb Ponadto zarzadzać bazą narzedzi mozemy za pomocą ToolStore Administrator, bynajmniej tak mam w wesji 12 Edgecama.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2