Jak w temacie? Możecie coś polecić?
Są może jakieś symulatory panelu sterowania obrabiarek? Podobno Haas udostępnia taki symulator online, niestety nie znalazłem nic na ten temat na ich stronce. Jeżeli (o ile istnieje takowe) posiadacie taki soft, lub wiecie gdzie można nabyć wersję studencką, trial ... proszę o namiar.
pozdr.
Freeware`owe orogramowanie do symulacji obróbki CNC
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
chyba najwiarygodniej odwzorowujący rzeczywisty układ sterowania i do tego darmowy symulator HEIDENHAINa do pobrania tutaj:
http://chomikuj.pl/Magneto86/Technika/CNC/HEIDENHAIN
lub na stronie producenta
http://chomikuj.pl/Magneto86/Technika/CNC/HEIDENHAIN
lub na stronie producenta

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Freeware`owe orogramowanie do symulacji obróbki CNC
adweek pisze:Jak w temacie? Możecie coś polecić?
Są może jakieś symulatory panelu sterowania obrabiarek? Podobno Haas udostępnia taki symulator online, niestety nie znalazłem nic na ten temat na ich stronce. Jeżeli (o ile istnieje takowe) posiadacie taki soft, lub wiecie gdzie można nabyć wersję studencką, trial ... proszę o namiar.
pozdr.

Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Dzięki za odpowiedzi... przyjrzę się temu. A poza tym mam jeszcze pytanie odnośnie literatury dotyczącej programowania. Macie coś do polecenia? Ew. jakieś portale z mądrymi uwagami na co zwrócić uwagę?. Chciałbym wykorzystać najbliższe kilka miesięcy na porządne zajęcie się nauką programowania g-code, zatem potrzebuję wszelkich materiałów na ten temat.
Podstawy mam, tzn znam część komend i kojarzę ideę programowania, z tym że do tej pory wykorzystywałem to tylko w zakresie projektowania procesu obróbek WEDM.
pozdrawiam,
Podstawy mam, tzn znam część komend i kojarzę ideę programowania, z tym że do tej pory wykorzystywałem to tylko w zakresie projektowania procesu obróbek WEDM.
pozdrawiam,