jak w corelu zaznaczyć wiercenie i wysłac do mach2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Ja sobie radzę w podobny sposób , np. rysuje kółko o średnicy 0.1 mm , jest tylko problem ,że mach ,czy to corel widzi to jako romb i mimo ,że nie wpływa to na wymiar , robi jakieś takie dodatkowe ruchy ,raczej wirtualne , przeważnie usuwam pierwsze trzy linijki tak powstałego kodu i tyle , z tym ,że jeśli mam takich otworów 120 to jest to uciążkiwe . Koledze chyba chodzi o to żeby właśnie mach czy corel widział tylko jeden punkt . Nie wiem czy to możliwe , ale może ktoś wie ? Też chętnie bym się dowiedział.
april
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Chyba nie o to autorowi pytania chodziło.April pisze:Ja sobie radzę w podobny sposób , np. rysuje kółko o średnicy 0.1 mm ,
On ma jeden frez o średnicy 2mm i chce robić otwory o średnicach 2,3,4,5 mm.
Ogólnie to chyba prościej w Mach-u napisać kilka linijek "z palca" (1- dojazd do pozycji wejścia w otwór, 2- włączenie korekcji, 3 - frezowanie otworu) + wpisać średnicę narzędzia do programu. Do tego zadać n-powtórzeń z obniżeniem frezu w osi Z (o ile potrzeba to robić - gdy nie da się frezować pełnej głębokości otworu na jeden przebieg)
Marek
"Diabeł jest mądry nie dlatego, że jest diabłem, tylko dlatego, że jest stary"
"Diabeł jest mądry nie dlatego, że jest diabłem, tylko dlatego, że jest stary"
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Według mnie to najprosciej użyc Wizards czyli Cut a circular pocet parę prób i nie trzeba do tak prostych rzeczy Corella
[ Dodano: 2009-05-07, 23:12 ]
Jak zwykle mój tępy mózg troche za póżno zajażył bo jak masz Mach 2 to pewnie po polsku i tam są Generatory(G code) a może się to nazywać frezowanie kieszeni kołowej albo kolistej jak spotkałem w instrukcji obsługi sterowania Hass
[ Dodano: 2009-05-07, 23:12 ]
Jak zwykle mój tępy mózg troche za póżno zajażył bo jak masz Mach 2 to pewnie po polsku i tam są Generatory(G code) a może się to nazywać frezowanie kieszeni kołowej albo kolistej jak spotkałem w instrukcji obsługi sterowania Hass