Praca przejściowa/ dyplomowa

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
marchru
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Praca przejściowa/ dyplomowa

Post napisał: marchru » 06 mar 2009, 14:55

Witam.
Student Politechniki Rzeszowskiej pyta jaki wybrać temat na pracę przejściową oraz dyplomową, bo zamierzam je połączyć.

Mam do wyboru projektowanie w programie Catia lub systemy sterowania Sinumerik / Fanuc.

Ogólnie też chce uzyskać rozeznanie jakie systemy sterowania i programy są obecnie i będą używane. Podobno cała dolina lotnicza ma wprowadzić Catie.

"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"

Tagi:

chuliganus
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: chuliganus » 06 mar 2009, 17:50

Powiem Ci jak ja bym to zrobil i jak ja to zrobiłem.

Najpierw w miejscu pracy (stażu/praktyki) obgadałem sobie na jakich systemach pracują, co zamierzają...

Przeanalizowałem sobie wszystko poukładałem i poszedłem do prezesa zapytałem czy jest możliwość współpracować z zakładem i powiązać to wszystko z moją pracą dyplomową a było to zawiązane też z przejściową.

Powiedział że nie ma sprawy a i od razu chciał jakieś papiery podpisać żebym mógł w przyszłości pracować tam. Tyle ze nie chciałem się wiązać bo kasa była nie wiadoma...

Mówię o tym bo piszesz:
marchru pisze:Ogólnie też chce uzyskać rozeznanie jakie systemy sterowania i programy są obecnie i będą używane. Podobno cała dolina lotnicza ma wprowadzić Catie.
Idź do zakładu o którym piszesz - domyślam się że jakiegoś związanego z lotnictwem i dogadaj szczegóły z technologami - ja tak zrobiłem i nawet mi powiedzieli jakie maszyny z jakim oprogramowaniem mają zamiar kupić - powiązałem to wszystko i moja współpraca ładnie się układa jak i sama praca dyplomowa ładnie składa się powoli w jedną całość.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”