Witam.
Student Politechniki Rzeszowskiej pyta jaki wybrać temat na pracę przejściową oraz dyplomową, bo zamierzam je połączyć.
Mam do wyboru projektowanie w programie Catia lub systemy sterowania Sinumerik / Fanuc.
Ogólnie też chce uzyskać rozeznanie jakie systemy sterowania i programy są obecnie i będą używane. Podobno cała dolina lotnicza ma wprowadzić Catie.
Praca przejściowa/ dyplomowa
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Powiem Ci jak ja bym to zrobil i jak ja to zrobiłem.
Najpierw w miejscu pracy (stażu/praktyki) obgadałem sobie na jakich systemach pracują, co zamierzają...
Przeanalizowałem sobie wszystko poukładałem i poszedłem do prezesa zapytałem czy jest możliwość współpracować z zakładem i powiązać to wszystko z moją pracą dyplomową a było to zawiązane też z przejściową.
Powiedział że nie ma sprawy a i od razu chciał jakieś papiery podpisać żebym mógł w przyszłości pracować tam. Tyle ze nie chciałem się wiązać bo kasa była nie wiadoma...
Mówię o tym bo piszesz:
Najpierw w miejscu pracy (stażu/praktyki) obgadałem sobie na jakich systemach pracują, co zamierzają...
Przeanalizowałem sobie wszystko poukładałem i poszedłem do prezesa zapytałem czy jest możliwość współpracować z zakładem i powiązać to wszystko z moją pracą dyplomową a było to zawiązane też z przejściową.
Powiedział że nie ma sprawy a i od razu chciał jakieś papiery podpisać żebym mógł w przyszłości pracować tam. Tyle ze nie chciałem się wiązać bo kasa była nie wiadoma...
Mówię o tym bo piszesz:
Idź do zakładu o którym piszesz - domyślam się że jakiegoś związanego z lotnictwem i dogadaj szczegóły z technologami - ja tak zrobiłem i nawet mi powiedzieli jakie maszyny z jakim oprogramowaniem mają zamiar kupić - powiązałem to wszystko i moja współpraca ładnie się układa jak i sama praca dyplomowa ładnie składa się powoli w jedną całość.marchru pisze:Ogólnie też chce uzyskać rozeznanie jakie systemy sterowania i programy są obecnie i będą używane. Podobno cała dolina lotnicza ma wprowadzić Catie.