Witam wszystkich muszę zrobić projekt procesu technologicznego tulei na obrabiarkach sterowanych numerycznie
Kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać najpierw mam opracować ramowy proces dla produkcji jednostkowej tulei z kołnierzem jeżeli ktoś coś może mi pomóc proszę o odp lub informacje na maila [email protected]
proszę o pomoc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
moze powiesz co robilas przez caly rok na wykladach i co do tej pory zrobilas w tym temacie, podaj tu swoje wypociny to chetnie tobie pomozemy...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
dzięki ale do tego nie miałam wykładów to część tematu mojej pracy magisterskiej tylko bez śmiechów bo ja mam już tego dość jestem na kierunku ekonomicznym a mam temat z kosmosu jak dla mnie a ze chodze na polibude to chyba wszystko tłumaczy tak wiec przyjęłam że mam produkcje jednostkową do 30 sztuk tuleja będzie wykonana z pręta walcowewgo stal St3S tuleja ma 100cm jest z kołnierzem konkretnie chciałam wiedzieć jak i co po kolei mam robić mam książke Felda jak wszyscy radzą na forum ale to tylko teoria gorzej jest z praktyką
[ Dodano: 2009-02-02, 13:57 ]
poczytałam sobie trochę to forum i widze, że nie lubicie tu takich jak ja, przykro mi ale ja nie jestem leniem tylko nie wiem jak się do tego zabrać a jeśli chodzi o kupno projektu to z chęcią bym go kupiła ale nikt nie chce się podjąć a ja też musze wiedzieć co jak i z czego się wzięło tak więc jeszcze raz proszę o pomoc i trochę cierpliwości dla osób takich jak ja:-)
poczytałam sobie trochę to forum i widze, że nie lubicie tu takich jak ja, przykro mi ale ja nie jestem leniem tylko nie wiem jak się do tego zabrać a jeśli chodzi o kupno projektu to z chęcią bym go kupiła ale nikt nie chce się podjąć a ja też musze wiedzieć co jak i z czego się wzięło tak więc jeszcze raz proszę o pomoc i trochę cierpliwości dla osób takich jak ja:-)

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Kolega ma podobny problem co Ty .... poczytaj .mariola pisze:dzięki ale do tego nie miałam wykładów to część tematu mojej pracy magisterskiej tylko bez śmiechów bo ja mam już tego dość jestem na kierunku ekonomicznym a mam temat z kosmosu jak dla mnie a ze chodze na polibude to chyba wszystko tłumaczy tak wiec przyjęłam że mam produkcje jednostkową do 30 sztuk tuleja będzie wykonana z pręta walcowewgo stal St3S tuleja ma 100cm jest z kołnierzem konkretnie chciałam wiedzieć jak i co po kolei mam robić mam książke Felda jak wszyscy radzą na forum ale to tylko teoria gorzej jest z praktyką
https://www.cnc.info.pl/topics86/pomoc- ... t12156.htm