Praktyki

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC

Autor tematu
colt
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Praktyki

Post napisał: colt » 05 lis 2008, 21:17

Witam wszystkich !

Mam możliwość podjęcia pracy po znajomosci przy obróbce skrawaniem cnc, zakład jest mały i z tego co wiem to byłbym programistą i operatorem.
Zanim jednak przyjme sie tam minie troche czasu 1-2 miesiące, i padł mały wymóg nie wymóg ale wchodząc tam dobrze by było juz cos potrafic (zaoszczędzi to wszytskim czasu).
Miałem kontakt z tokarką i frezarka manualną, proste rzeczy do frazowania lub toczenia i styczność z programem Solid Edge też raczej proste sprawy bardziej prezentacyjne niz projektowe, wogle to jestem elektrykiem/ mechanikiem taka złota rączka :D

Mam pytanie czy ma ktoś z Was informacje gdzie zdobyc praktyke w okolicach Częstochowy lub może ktoś z Was posiada jakąs działalność i posiada maszyny cnc.
Ide na kazdy układ.

Post scriptum... trudno jest się nauczyć zawodu programisty ? (ponoć cholernie trudno!)
W gre moze wchodzić wykonanie detalu od pomysłu po wykończenie.

Napiszcie mi coś o tej pracy.

Dziekuje za kazdą pomoc.

Tagi:

marker
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Post napisał: marker » 18 lis 2008, 14:11

Witam

Politechnika w Częstochowie prowadzi studia podyplomowe 1 roczne na kierunku "Automatyzacja i eksploatacja maszyn i sysytemów produkcyjnych" na wydziale budowa maszyn, prowadzą tam też kursy dla operatorów.
http://itm.pcz.czest.pl/

ZDZ w częstochowie też ma takie kursy.

MetalTeam w Wanatach prowadzi kursy na maszynach mazaka tzn. na symulatorach takich samych jak w maszynie. Opinie o kursie u nich są pozytywne ale ponoć ciężko uzyskać u nich certyfikat bo jest ciężki egzamin.
http://www.metalteam.pl/szkolenia.html

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”