tryb reczny na CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
hehe, a kto tu o minutowych programach zacząl nawijać ?
poza tym na filmiku jest program na 2 osie - jedna obrotowa a druga przesuw, w temacie chiba byla masyna o 3 osiach kartezjanskich i zadnej obrotowej nie było
skąd ta pewnośc ze mi cos nie wyjdzie w okreslonym czasie?
kamar sie wkumarzył, zara bedzie pewnie jakis kolejny film albo cos w ten deseń
bo jesli program dla danego detalu sobie zapiszę, to mogę go walić do oporu, poza tym ten program co wykoncypowales rownież musialeś zapisać zeby tworzyć serię, wiec tak czy siak polegając na bibliotece progamu czy na camie na jedno wychodzi, dowcip polega jednak na tym że w camie kontury to jakby tylko tworzenie przygotowki, bo powierzchni parametrycznych za cholere w linie nie przygotujesz, wiec obrobka typowa 2d czy tam 2,5 d to mozna albo z palucha albo z biblioteki ... plepleple. powtarzam się
poza tym na filmiku jest program na 2 osie - jedna obrotowa a druga przesuw, w temacie chiba byla masyna o 3 osiach kartezjanskich i zadnej obrotowej nie było

skąd ta pewnośc ze mi cos nie wyjdzie w okreslonym czasie?
kamar sie wkumarzył, zara bedzie pewnie jakis kolejny film albo cos w ten deseń

bo jesli program dla danego detalu sobie zapiszę, to mogę go walić do oporu, poza tym ten program co wykoncypowales rownież musialeś zapisać zeby tworzyć serię, wiec tak czy siak polegając na bibliotece progamu czy na camie na jedno wychodzi, dowcip polega jednak na tym że w camie kontury to jakby tylko tworzenie przygotowki, bo powierzchni parametrycznych za cholere w linie nie przygotujesz, wiec obrobka typowa 2d czy tam 2,5 d to mozna albo z palucha albo z biblioteki ... plepleple. powtarzam się
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Z takimi zleceniami to ja do pana Jasia z garażu wysyłamkamar pisze: Chętnie stanę do zawodów z camowcem przy prostych robotach frezerskichjakies kółka, otwory po okręgu czy innym obwodzie. Zanim zrobisz bryle i wygenerujesz g-kody to ja kasę za detal przepije.
Czyżby dla kolegów pisanie z palca to dalej klepanie po linijce w Dialogu ?

Piwo będzie tańsze niż pobór prądu maszyny
Mazak/Mazatrol-Haas-NUM-GibbsCAM
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Heeekamar pisze:...λ
Może kol. Wzór zrobi to na manualu ?
Pewnie , że bym zrobił... , tylko że z biegiem czasu wygodny jestem i CNC wolę.

Swoją drogą to pamiętam stare czasy jak krzywki na podzielnicy robiłem w manualu .
..... nakręciłem się korbką , ale nie narzekałem.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki