Zbiornik od agregatu gaśniczego
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
Zbiornik od agregatu gaśniczego
Witam
Czy ktoś z Was miał do czynienia z agregatami gaśniczymi?
Kupiłem 2 zbiorniki od agregatów i chcę je zaadoptować do kompresora.
Zbiorniki mają zawory bezpieczeństwa, ale nie widać nigdzie opisów na jakie ciśnienie.
Może wiecie ile można je pompować?
Chciałbym pompować 7 bar, bo 8 to już spada wydajność kompresora a 7 mi starczy z zapasem.
Pozdrawiam
Jacek
Czy ktoś z Was miał do czynienia z agregatami gaśniczymi?
Kupiłem 2 zbiorniki od agregatów i chcę je zaadoptować do kompresora.
Zbiorniki mają zawory bezpieczeństwa, ale nie widać nigdzie opisów na jakie ciśnienie.
Może wiecie ile można je pompować?
Chciałbym pompować 7 bar, bo 8 to już spada wydajność kompresora a 7 mi starczy z zapasem.
Pozdrawiam
Jacek
Kto się nie bawi, ten nie żyje 
Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
Witam
Zbiorniki w stanie praktycznie idealnym, wewnątrz powierzchniowy nalot korozji, żadnych wżerów.
A pytam dlatego bo np. bojlery są na ciśnienie 4 bary bo woda tyle ma i zdarzają się wypadki, że bojler jest rozerwany i zabija każdego w pobliżu. Sam widziałem fotki z takiego wydarzenia.
Wewnątrz zbiorniki oczyściłem kamieniami potem środek wiążący korozję i farba
Przed nimi wiele lat służby
Pozdrawiam
Jacek
Zbiorniki w stanie praktycznie idealnym, wewnątrz powierzchniowy nalot korozji, żadnych wżerów.
A pytam dlatego bo np. bojlery są na ciśnienie 4 bary bo woda tyle ma i zdarzają się wypadki, że bojler jest rozerwany i zabija każdego w pobliżu. Sam widziałem fotki z takiego wydarzenia.
Wewnątrz zbiorniki oczyściłem kamieniami potem środek wiążący korozję i farba

Przed nimi wiele lat służby

Pozdrawiam
Jacek

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Podejrzanie wygląda, 15MPa to 150bar. Mysthbustrzy (http://en.wikipedia.org/wiki/MythBuster ... _season%29, Bottle Rocket Blast-Off ) podczas testowania mitu z japońskiego show stwierdzili że butelki po napojach strzelają przy około 150psi (około 10bar). Mógłbym zrozumieć różnicę 100% ale 1000%? Poza tym powtarzająca się liczba 150 (psi i bar) sugeruje że ktoś pomylił jednostki i przyczynił się do powstania mitu...dudis69 pisze: Butelka PET wytrzymuje ponad 15MPa.
-
rynio_di pisze:Gdybyś był przejazdem w Lublinie zabrał byś sobie zbiornik 90l po sprężarce , na kołach, wyprowadzone króćce Była to sprężarka ale większość moich fantów idzie na złom.
Witam
Z tym sprzętem to jest tak, że warto kupować tylko to co blisko, albo to na czym nam zależy.
Co tam jeszcze wywalasz na złom?
Może masz jakąś frezarkę?
J

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Wadliwa instalacja, powinien być zawór ciśnieniowy ustawiony 1,6 bara lub górne otwarte naczynie wyrównawcze ... przy dobrze dobranych przekrojach rur min 1" do zaworu lub zbiornika.Agent0700 pisze: