maszyna do rurek ciękościennych
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
maszyna do rurek ciękościennych
witam chce zacząć produkcje rurek cienkościennych 1mm fi 20 i tu moje pytanie czy ma ktoś styczność z taką maszyną wiem że można to na dwa sposoby produkować przeciągnąć przez specjalne widiowe przeciągacze, lub postępowo przez profilowe rolki
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: maszyna do rurek ciękościennych
Chcesz, a nawet nie wiesz jak?haski pisze:witam chce zacząć produkcje rurek cienkościennych 1mm fi 20
Potrzebujesz maszynę za kilkaset tysięcy euro, która "wypluwa" rurki w cenie kilku groszy czy maszynę za kilka tysięcy złotych, która produkuje rurki po kilka złotych?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Wydajniejsze jest zgrzewanie elektrodami okrągłymi
Widziałem jak produkuje sie takie rurki od fi5mm aż po kije do szczotek i inne elektrody z proszkiem w środku.
Przy jednych sie pracowało przy innych przerabiana była linia na do wydajniejszej rodukcji
Usuwanie szwu nie jest konieczne bo na powierzchnie nie ma takiego badziewia jak o TIG !!!
ale co ja tam wiem...o kosztach nie rozmawiamy bo nikt o to nie pyta
i to nie będzie milion zł jak tu padłą sugestia
Jakość = cena + pośrednicy
bez inwestycji nie ma zysków a autor wie o czym pisze
Widziałem jak produkuje sie takie rurki od fi5mm aż po kije do szczotek i inne elektrody z proszkiem w środku.
Przy jednych sie pracowało przy innych przerabiana była linia na do wydajniejszej rodukcji
Usuwanie szwu nie jest konieczne bo na powierzchnie nie ma takiego badziewia jak o TIG !!!
ale co ja tam wiem...o kosztach nie rozmawiamy bo nikt o to nie pyta

i to nie będzie milion zł jak tu padłą sugestia
Jakość = cena + pośrednicy

bez inwestycji nie ma zysków a autor wie o czym pisze
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]