Witam
potrzebuje rozkminić mechanizm działania i budowe urządzenia z filmiku :
chodzi mi mechanizm przesuwania (prowadzenia ) nawijanej nitki w te i spowrotem ...
kiedyś to było rozwiązane porzez ponacinany odpowiednio kręcący sie wałek...
Może ma ktoś doświadczenie z tego typu maszynami i może jakieś zdjęcia podesłać ??
znalazlem cos takiego ( jako zasade dzialania )
ale moze jakis zywy przyklad......
Mechanizm "wodzący" przewijarki wodzikowej...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
tak, widzialem ten temat, ale rozwiazanie z "wodzikiem" dziala nie na zasadzie rotki z wyzlobionymi kanalikami, tylko na zasadzie mechanizmu posówistego,
majac taka rolke jestesmy mocno ograniczeni rozmiarem nawoju, natomiast wolalbym tylko zmienic cos na zasadzie "kola zamachowego" lub czegos w tym stylu...
walek ten sprawdza sie elegancko przy grubszych rzeczach, ja mam do zrobienia nawijarke przedzy o max 1000 dtex
majac taka rolke jestesmy mocno ograniczeni rozmiarem nawoju, natomiast wolalbym tylko zmienic cos na zasadzie "kola zamachowego" lub czegos w tym stylu...
walek ten sprawdza sie elegancko przy grubszych rzeczach, ja mam do zrobienia nawijarke przedzy o max 1000 dtex
-
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 2
Krzywka o obiegu zamkniętym wykona taki ruch napędzając dźwignię, np jak tym filmie http://www.youtube.com/watch?feature=en ... kQ2pXkYjRM minuta 2,30