zastanawiam się nad skanerem 3D, jednak mało znam firm, które posiadają je w ofercie. Jeżeli znacie takie to prosiłbym o jakieś informacje. Jeżeli są rzeczy o których trzeba by było wiedzieć przed zakupem, jakieś parametry niezbędne do tego, zeby mi się to sprawdziło to bym prosił również o takie informacje. Ceny również są mile widziane.
Na tą chwilę mam ofertę na skaner :
Roland LPX-600

Z opisu jaki mam w ofercie wychodzi, ze skanuje detale mieszczące się w średnicy 254mm i wysokie na 406mm, dokładność w zależności od modelu 0,1-0,2 a cały skaner mieści się na biurku. Cena zaproponowana to 9k Euro za skaner ze standartowym oprogramowaniem i 15k Euro z jakimś dodatkowym/lepszym.
Rozmiar takiego skanera calkowicie by mi wystarczył, więc jak coś znacie to prosiłbym do dorzucenie linków lub opisów.
Elementy, które miałyby być skanowane to lampy samochodowe/motocyklowe i inne elementy z tworzyw sztucznych.
AHA, prosiłbym również o jakies informacje odnośnie nazw programów do obróbki plików ze skanera, miłoby było jakby użytkownicy tych programów się wypowiedzieli