Datownik "spożywczy"

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
STELMI
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Datownik "spożywczy"

Post napisał: STELMI » 17 maja 2011, 17:55

Witam,
szukam urządzenia, które robi na np puszkach od konserw datę. Czy możecie może polecić takie urządzenie? Urządzenie, które bym potrzebował nie ma pracować na taśmie, jednak ma nanosić datę w ilościach hurtowych (konkretnie to chodzi mi o nanoszenie daty na elementy z tworzywa sztucznego, które mamy w produkcji, żeby mieć ograniczony okres gwarancyjny)
Czy w takich urządzeniach jest wybór koloru czcionki? Np czarny i biały (takie by mi wystarczyły).
Jakie są koszta takich urządzeń

maga11
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1

Re: Datownik "spożywczy"

Post napisał: maga11 » 17 maja 2011, 18:30

STELMI pisze:Witam,
szukam urządzenia, które robi na np puszkach od konserw datę. Czy możecie może polecić takie urządzenie? Urządzenie, które bym potrzebował nie ma pracować na taśmie, jednak ma nanosić datę w ilościach hurtowych (konkretnie to chodzi mi o nanoszenie daty na elementy z tworzywa sztucznego, które mamy w produkcji, żeby mieć ograniczony okres gwarancyjny)
To co cię interesuje to atramentowa drukarka przemysłowa. Resztę sobie wygooglasz.

DPosk
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: DPosk » 17 maja 2011, 23:32

W dużym przedsiębiorstwie spożywczym w Toruniu używamy drukarek Linx i Domino, była też jedna firmy Villet ale tej raczej nie polecam, często sprawiała problemy

Autor tematu
STELMI
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: STELMI » 18 maja 2011, 07:04

bardzo dziękuję, to już wiem czego szukać

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”