Wiertarka stołowa jaka?
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 6
Wiertarka stołowa jaka?
Witam.
Stoję przed zakupem wiertarki stołowej.
Jaką kupić, do 1000 zł.
Używana będzie w domu, czyli rzadko, ale będę wiercić różne otwory, nawet fi20.
Musi posiadać stożek morse'a MT2 .
Myślałem o zakupie ws-15 ale niestety to nie ta cena.
Tym bardziej że muszę mieć na fakturę.
Stoję przed zakupem wiertarki stołowej.
Jaką kupić, do 1000 zł.
Używana będzie w domu, czyli rzadko, ale będę wiercić różne otwory, nawet fi20.
Musi posiadać stożek morse'a MT2 .
Myślałem o zakupie ws-15 ale niestety to nie ta cena.
Tym bardziej że muszę mieć na fakturę.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Moje zdanie jest takie: na zdjęciu każda wygląda ladnie a w rzeczywistości są przede wszystkim bardzo delikatne choć do zastosowaniań hobbystycznych pewnie się nada.Z kolei w porównaniu do ws 15,ws16,wsd 16 to przepaść. A jeżeli masz dostęp do sklepu Praktiker to warto pojechać ponieważ oni sprzedają różne maszynki PROMY.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja mam podobną wiertarkę do tej co pokazujesz. Firma inna, ale pieniądze podobne. Moja normalnie kosztowała 1200, ale dałem za nią 800 w promocji (wskaźnik laserowy gratis). Później widziałem wersje bez wskaźnika za 800. Tej co pokazujesz nie znam, wygląda podobnie do mojej, a ze swojej jestem zadowolony. Nie jest to sztywna konstrukcja, bo jak dociśniesz mocniej to kolumna się wygina (albo blat stolika). Tylko w porównaniu do takich wynalazków za 150-500 zł, które widziałem - w tych samych gabarytach co moja - to wogóle nie ma co porównywać. Na moje domowe potrzeby starcza. W stali wierciłem na razie max 16mm, ale otwornicą w aluminium całkiem gładko udało mi się 50mm wywiercić. 3 miesiące temu chciałem ją sprzedać (na fakturę), bo stała 2 lata od nowości prawie bez pracy, ale teraz mam z nią związane nowe plany. Zostały mi zdjęcia co chciałem na allegro wrzucić - możesz popatrzeć. Moja ma całkiem małe luzy (co pokazałem na zdjęciach).