Przecinarka taśmowa Rusch 400A41 - brak parametrów materiału

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
mdg
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Przecinarka taśmowa Rusch 400A41 - brak parametrów materiału

Post napisał: mdg » 16 kwie 2010, 10:34

Witam Wszystkich.
Czy ktoś z naszego grona miał lub ma styczność z takową maszyną? Przecinarka jest włoskiej produkcji (firma Scortegagna). Wczoraj "wysypały" się parametry materiałowe. Maszyna nie uruchamia się w trybie programowym, ponieważ wymaga wybrania rodzaju materiału przecinanego. Taki przypadek zdarzył się nam kilka lat temu na innej (mniejszej) przecinarce tej samej firmy. Wtedy maszyna był na gwarancji i producent poprosił o wymontowanie sterownika i wysłanie go na ich koszt do Włoch. Tam go zresetowani i zaprogramowali od nowa.
Czy jest jakiś inny sposób rozwiązania tego problemu? Nie posiadam żadnych plików instalacyjnych do tej maszyny, ponieważ producent nic nie daje.

Mam najnowsze wieści. Wysypały się wszystkie programy, te użytkownika i te serwisowe. Ale maszyna bazuje się poprawnie. Nie wiem, czy padła bateria podtrzymywania pamięci, czy uszkodzony jest sterownik.

[ Dodano: 2010-08-17, 09:40 ]
Widzę, że nie jest to popularna maszyna w naszym kraju (brak odpowiedzi) :sad: . A czy ktoś wie, kto w Polsce serwisuje te przecinarki? Znów mam problemy, a "makaroniarze" mają przerwę wakacyjną. :cry:

Pozdrawiam

Grzesiek
Samozwańczy programista CNC

Tagi:

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”