Wycinarka hydrauliczna Kaev C105 - wyciek oleju
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
W tej maszynie jest duża wanna wypełnina olejem, w niej zanurzona pompa hydrauliczna. Z pompy wychodzą dwa przewody ciśnieniowe do siłownika. Może na łączeniach przewodów jest wyciek. Pompa cicho pracuje ?
[ Dodano: 2016-10-30, 22:19 ]
przeczytaj swoj pierwszy post i nie dziw się , że nie dostaniesz odpowiedzi. Do tej pory nie napisałeś co trzyma ta śruba?
[ Dodano: 2016-10-30, 22:19 ]
przeczytaj swoj pierwszy post i nie dziw się , że nie dostaniesz odpowiedzi. Do tej pory nie napisałeś co trzyma ta śruba?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Zrobiłem to samo, unosiłem maszynę, bez rezultatu jedyne co można wywnioskować to wada odlewnicza korpusu tzw. mikropora. Żeby znaleźć taką wadę trzeba by cały korpus oczyścić i zbadać go metodą proszkową. A to staje się w ogóle nie opłacalne.wsza_18 pisze:Otwierałem tą osłone wiele razy i nic nie leci na żadną pokrywę pokrywa jest sucha. Maszyna nawet była unoszona i sprawdzana od spodu czy nie ma pęknięcia.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
No to teraz to już przeginasz.
Jak nie chcesz sobie sam naprawić to zadzwoń do serwisu. Serwis przyjedzie znajdzie usterke, naprawi a potem wystawi fakture łącznie z dojazdem a nie piep...prz o polskiej mentalonści. Bo niezbyt mądre jest pokazywanie fragmentu maszyny i pytanie co jest uszkodzone. A Twoja mentalośc jest taka, że zrób tylko nie oglądaj.
Tak, tak pewnie kransoludki małymi wiaderkami żebyś nie widział leją olej po maszynie. A tak na poważnie - to ten olej skądś musi się lać. Tylko trzeba to sprawdzić i znależć.
robert
Dla przyzwoitości to zrobiłbyś zdjęcie ze zdjętą osłoną.wsza_18 pisze: dasza77 - najlepiej oceniać kogoś kogo się zna i w życiu na oczy nie widziało (Polska mentalność obtetranych ludzi) nie pomagaj jeżeli nie chcesz, a compart to zupełnie inna maszyna.
Jak nie chcesz sobie sam naprawić to zadzwoń do serwisu. Serwis przyjedzie znajdzie usterke, naprawi a potem wystawi fakture łącznie z dojazdem a nie piep...prz o polskiej mentalonści. Bo niezbyt mądre jest pokazywanie fragmentu maszyny i pytanie co jest uszkodzone. A Twoja mentalośc jest taka, że zrób tylko nie oglądaj.
.wsza_18 pisze: Otwierałem tą osłone wiele razy i nic nie leci na żadną pokrywę pokrywa jest sucha. Maszyna nawet była unoszona i sprawdzana od spodu czy nie ma pęknięcia. Olej sączy się z tej śruby, teraz dokładniej zaznaczyłem na foto.
Tak, tak pewnie kransoludki małymi wiaderkami żebyś nie widział leją olej po maszynie. A tak na poważnie - to ten olej skądś musi się lać. Tylko trzeba to sprawdzić i znależć.
Bo jestes leń i nawet zdjęcia normalnego nie zrobiłeś tylko fragment zewnętrznej obudowy a pytasz o uszkodzenie w środku maszyny. To tak jakbyś poszedł do ksiegarni i spytał się czy są jakieś książki.wsza_18 pisze: Przed jakimiś kombinacjami wolałem zapytać fachowca a tutaj zostałem wyzwany od lenia...
A nie lepiej sprawdzić i naprawić maszyne a nie kombinować. Nie szkoda Ci czasu i pieniędzy a masz pretensje do mentalności.wsza_18 pisze: ONATOS ja już wykorzystuje patent z taką pompką, mam zrobioną z filtra akwarystycznego i węża ogrodowego, używam tego do wymiany oleju w maszynach, mega się sprawdza i oszczędza czasu.
robert
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
To nie jest korek spustowy ponieważ jest za wysoko.
Własnie gdybyś czytał ze zrozumieniem to wiedział byś że nie jest szkoda mi kasy napisałem w pierwszym poście chętnie zaproszę mechanika i zapłacę za naprawę, tylko serwis jest w Łodzi i nie przyjadą do takiego trupa, a inny Pan jest z małopolskiego to już w ogóle mnie wyśmiał...
ok koniec tematu już sobie dam radę bo tyle co się tu dowiedziałem to sam wiedziałem, liczyłem raczej na kogoś kto miał do czynienia z tą maszyną i zna tą konstrukcje.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Własnie gdybyś czytał ze zrozumieniem to wiedział byś że nie jest szkoda mi kasy napisałem w pierwszym poście chętnie zaproszę mechanika i zapłacę za naprawę, tylko serwis jest w Łodzi i nie przyjadą do takiego trupa, a inny Pan jest z małopolskiego to już w ogóle mnie wyśmiał...
ok koniec tematu już sobie dam radę bo tyle co się tu dowiedziałem to sam wiedziałem, liczyłem raczej na kogoś kto miał do czynienia z tą maszyną i zna tą konstrukcje.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi