heller mc 26
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
heller mc 26
Sprawa taka że zacząłem pracować na takiej maszynie lecz cale sterowanie plc jest po niemiecku i nie bardzo wiem co się dzieje
szukam jakichkolwiek instrukcji objaśnień , punktu zaczepienia ...maszyna z systemem sinumeric ale plc nie simens w zasadzie sam nie wiem jakie...

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Np.jak cofnąć magazyn kiedy za wcześnie wciśnie się reset po wymianie narzędzia na MDI
to tylko przykład generalnie chodzi mi oto jak poruszać się w tym menu , .
trochę zle to wyjaśniłem bo wiem jak to cofnąć na innych maszynach z angielskim czy polskim ale niemieckiego nie znam.
Inna sprawa że gdy próbuję zmienić język z niemieckiego na inny piszę że nie mogę tego zrobić podczas działania programu ...
Może wyjaśni mi jak zmienić język na angielski
z góry dziękuję
to tylko przykład generalnie chodzi mi oto jak poruszać się w tym menu , .
trochę zle to wyjaśniłem bo wiem jak to cofnąć na innych maszynach z angielskim czy polskim ale niemieckiego nie znam.
Inna sprawa że gdy próbuję zmienić język z niemieckiego na inny piszę że nie mogę tego zrobić podczas działania programu ...
Może wyjaśni mi jak zmienić język na angielski
z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 13:10 przez shidu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja pracuję na Heller MC niemiecki język ale tak z głowy to nie pamiętam. Jeśli masz magazyn łańcuchowy z łapą przeładunku to Przepisz całą sekwencję przeładunku to ci przetłumaczę która pozycja co wykonuję .Jeśli nie rozgryzłeś zmianę języka to tez ci podam ścieżkę ale jutro.Z tym rozjazdem przy przeładunku to mała pomyłka i jeśli cofniemy nieodpowiednie narzędzie do magazynu i wrzeciona to zblokujemy sobie magazyn więc osoba która to robi powinna dokładnie wiedzieć co robi i jakie narzędzie ma w łapie na A i B i zwracać uwagę jak przypisane są narzędzia w tabeli
A więc tak zmiana języka jog-menu select PO PRAWEJ NA PULPICIE-inbetrieb nahme-
sprach umschaltung ZMIANA JĘZYKA .Tylko zależy jakie masz dostępne.
A więc tak zmiana języka jog-menu select PO PRAWEJ NA PULPICIE-inbetrieb nahme-
sprach umschaltung ZMIANA JĘZYKA .Tylko zależy jakie masz dostępne.