Witam wszystkich. Po długich poszukiwaniach w internecie trafiłem tutaj. Potrzebuję jakichkolwiek informacji o tej oto maszynie tj. Chiron FZ33 - NC3 (Siemens Sinumerik System 6). Nigdzie nic nie mogłem znaleźć, wszystkie papiery jakie do niej mam są po niemiecku. Próbowałem swoich sił w połączeniu jej z PC, jednak na nic. Sądzę, że źle ustawiłem parametry połączenia (próbowałem różnych prędkości i parametrów). Jedyne co widziałem na ekranie maszyny to alarmy: 085 RS232C, 075 i 073. Nie wiem co one oznaczają. Gdyby ktoś z was miał jakiekolwiek informacje dotyczące tej maszyny lub cokolwiek innego, byłbym wdzięczny za zamieszczenie. Najbardziej jednak przydałyby mi się informacje dotyczące parametrów transmisji, oraz co wybrać w maszynie aby odbierać pliki. (ustawienia blokad, co wpisać, które pokrętło oraz co i jak). Zdaję sobie sprawę iż mój post może was śmieszyć, jednak byłbym wdzięczny za jakiekolwiek pomocne informacje.
Dodaję, jeszcze zdjęcie. Może się przyda

Proszę o pomoc i pozdrawiam
+ Słyszałem, że pliki muszą posiadać odpowiedni nagłówek aby maszyna je przyjęła, ta informacja też byłaby mile widziana