sinumerik 840d
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
sinumerik 840d
mam doczynienia z maszyna typu dmc 80u naktorej jest zainstalowany system win nt na sterowaniu sinumerik 840d w jaki sposob podczas uruchamiania moge wejsc do windowsa zeby mog go uruchomic bez uruchamiania aplikacji mmc wiem ze na sterowniu z zainstalowanym win98 mozna wchodzi i to potrafie ale nie wiem jak do win nt
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nie wiem jak stara jest twoja maszyna , obecnie w nowych (używających PCU) przy starcie systemu trzeba przytrzymać przycisk z cyfrą 6 - pojawia się ekranik z podświetloną pozycją SINUMERIK, wystarczy teraz przesunąć podświetlenie strzałką w dół, nic tam nie będzie zrobi się po prostu szary prostokącik i zatwierdzić - wchodzisz do menu serwisowego i możesz wybrać uruchomienie WinNT
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
To jedna z dróg która jest skuteczna, druga to po odpaleniu aplikacji MMC w którymś podmenu na softkeyu pokazuje się napis "EXIT" - to też jest wyjście do Win. Niestety nie pamiętam podmenu, bo nie mam pod ręka Sinumerika, ale można pytać na moje gg.heniek_24 pisze:Nie wiem jak stara jest twoja maszyna , obecnie w nowych (używających PCU) przy starcie systemu trzeba przytrzymać przycisk z cyfrą 6 - pojawia się ekranik z podświetloną pozycją SINUMERIK, wystarczy teraz przesunąć podświetlenie strzałką w dół, nic tam nie będzie zrobi się po prostu szary prostokącik i zatwierdzić - wchodzisz do menu serwisowego i możesz wybrać uruchomienie WinNT
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
W tym przypadku jak staruje Ci system musisz zejść pozycję niżej kiedy zobaczysz podświetlony napis SINUMERKIK. Przejdziesz do kolejnego menu. Nie pamiętam jakie są nazwy dalej ale: potem trzeba wcisnąc 4 Start service mode a wkolejnym menu 1 without HMI Advanced.
Komputer sie restartuje i uruchomi się w Windowsie bez HMI Advanced. MOze Ci się pokazac okno logowania musisz wtedy wpisać hałso producenta. Po wpisaniu jesteś w windosie.
MOja rada zanim zaczniesz mieszać, zrób obraz dysku. Jest to możliwe w opcjach BOOTMenu Sinumerika. Będziesz zabezpieczony.
Pozdro
Komputer sie restartuje i uruchomi się w Windowsie bez HMI Advanced. MOze Ci się pokazac okno logowania musisz wtedy wpisać hałso producenta. Po wpisaniu jesteś w windosie.
MOja rada zanim zaczniesz mieszać, zrób obraz dysku. Jest to możliwe w opcjach BOOTMenu Sinumerika. Będziesz zabezpieczony.
Pozdro