w jaki sposob zmienic jezyk w SINUMERIK 810D?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
w jaki sposob zmienic jezyk w SINUMERIK 810D?
Dzis przez przypadek wcisnelam kombinacje klawiszy Ctrl + L i ku mojemu zakoczeniu jezyk polski zniknal na rzecz jezyka niemieckiego. Owa kombinacje wyprobowalam ponownie i jezyk niemiecki zamienil sie na angielski i tak kolejno na kilkanascie innych z chinskim lub japonskim wlacznie. wreszcie wrocilam do upragnionego jezyka polskiego. Lecz gdy ponownie wlaczyam centrum Sinumerik odpalil sie w j. niemieckim.
Pomocy jak zrobic by na stale odpalal sie po POLSKU!!!!
ratujcie
Pomocy jak zrobic by na stale odpalal sie po POLSKU!!!!
ratujcie
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
witam z zachodniopomorskiego, z jakiego miasta jestes?:) znasz troche to sterowanie czy jestes totalnie zielony i trzeba rozpisac krok po kroku? wiesz gdzie wchodzi sie do panelu serwisowego tam gdzie wpisuje sie haslo serwisowe? tam jest zmiana jezyka...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Witam,
mieszkam ("pracuje" - centrum obrobcze DMC 1035V eco) w Koszalinie. Zdecydowanie jestem zielona (od kilku dni obcuje z sinumerik`iem 810D) i prosilabym o poprowadzenie mnie za reke do upragnionego celu.
Panel serwisowy? np. MENU SELECT - ISO - USTAWIENIA- ZMIANA JEZYKA (tu jest przejscie miedzy jezykiem niemieckim a jezykiem angielskim) - pozniej domaga sie hasla dostepu i w tym miejscu koncza mi sie pomysly...
balsamujesz mi dusze nadzieja ze jednak moze byc lepiej,
dziekuje i czekam
mieszkam ("pracuje" - centrum obrobcze DMC 1035V eco) w Koszalinie. Zdecydowanie jestem zielona (od kilku dni obcuje z sinumerik`iem 810D) i prosilabym o poprowadzenie mnie za reke do upragnionego celu.
Panel serwisowy? np. MENU SELECT - ISO - USTAWIENIA- ZMIANA JEZYKA (tu jest przejscie miedzy jezykiem niemieckim a jezykiem angielskim) - pozniej domaga sie hasla dostepu i w tym miejscu koncza mi sie pomysly...

balsamujesz mi dusze nadzieja ze jednak moze byc lepiej,
dziekuje i czekam
-
koniecznie wpisuj haslo duzymi literami, inaczej go nie przyjmie...
-
sama sobie opisalas krok po kroku...
tylko jak wpiszesz haslo powinnas miec wybor wszystkich jezykow, jesli go nie bedzie to prawdopodobnie trzeba bedzie kombinowac z parametrami, ale nie wiem jaka kombinacje zastosowal producent twojej maszyny. ja mialem przypadek, ze do zmiany niemieckiego na polski musialem trzymac przycisk stop obrotow, ale to juz dowiadywalem sie telefonicznie w serwisie maszyny...

-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Widzę, że kiepsko znasz się na Sinumeriku, jeśli tak jest naprawdę to nic nie zmieniaj. Zgłoś problem do programisty, technologa, kierownika lub osoby, która jest odpowiedzialna za obrabiarkę i zna się na konfiguracji systemu.
Hasła są zakładane po to aby niedoświadczony operator nie grzebał w konfiguracji!
Hasła są zakładane po to aby niedoświadczony operator nie grzebał w konfiguracji!