Witam,
Posiadam tokarkę Goodway z 1990 roku.
Niestety podczas naprawy straciłem parametry diagnostyczne PMC , ( te od N300 lub N10300 )
Czy ktoś mógłby udostepnić swoje parametry lub pomógłby mi je zdobyć.
Największym problemem jest brak tabliczki znamionowej maszyny , więc bez nr seryjnego
nie otrzymam pomocy od producenta.
Pomocne będą każde parametry od podobnych maszyn z ok. 1990 r. na sterowaniu
Fanuc 0t - Model B . Maszyna bez konika, posiada głowicę rewolwerową 8 pozycji , uchwyt hydrauliczny z tulejka samozaciskową i ma podpięty podajnik LNS Hydrobar
pozdrawiam
Jarek
PMC do Fanuc 0t
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Otóż maszyna nie posiada nawet tabliczki znamionowej. Ktos przede mna chciał wymienić sterowanie ( nie wiem jakie tam było) i wstawił FANUC O-TC. Maszyna jest znajomego, ale próbuję mu ją ożywić. Oczywiście żadne moduły nawet nie zostały połączone. Wszystko tylko założone ( STerownik, monitor, serwowzmacniacze, silniki, ale nic nie podłączone) Z mechaniki MAszyna posiada 8pozycyjna glowice SAUTER, konik hydrauliczny, uchwyt hydrauliczny, wrzeciono ( z silnikiem i napedem BAUMUller). UDało mi się jedynie odpalić napędy tak, że mogę referować osie i jeździć w manualu. NIe mam żadnych makr ani cykli. Dlatego wszelkie materiały z zakresy O-TC będą bardzo pomocne...
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<