Manualguidei
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Manualguidei
witam ktos sie spotkal na necie z tym softem zeby mozna bylo zassac na kompai w domu pisac programy i przenosic na obrabiarke
pozdrawiam jankes
pozdrawiam jankes
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
A o sinumeriku nie wspomne
tragedia nawet instrukcji niema a co dopiero jakiś soft
tragedia nawet instrukcji niema a co dopiero jakiś soft
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Re: Manualguidei
Witam.jankesddz pisze:witam ktos sie spotkal na necie z tym softem zeby mozna bylo zassac na kompai w domu pisac programy i przenosic na obrabiarke
pozdrawiam jankes
Na Fanuka jak i na Sinumerik jest sporo softu. MasterCAM X oferuje dużo możliwości co do programowania w kilku osiach. Ostatnio programuję wyłącznie sterowania Fanuc'a i do tego świetnie nadaje się GibbsCAM. Właśnie GibbsCAM wystawiał się na EuroTool w Krakowie razem z Reinshaw. Dobry programik zarówno do projektowania jak i generowania kodów CNC w kilku osiach.
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Wszystko ok tylko nie wykonasz na nich programu takiego jak na manual quide. W kodach ISO to każdy CAM potrafi.LUKOMP pisze:Witam.jankesddz pisze:witam ktos sie spotkal na necie z tym softem zeby mozna bylo zassac na kompai w domu pisac programy i przenosic na obrabiarke
pozdrawiam jankes
Na Fanuka jak i na Sinumerik jest sporo softu. MasterCAM X oferuje dużo możliwości co do programowania w kilku osiach. Ostatnio programuję wyłącznie sterowania Fanuc'a i do tego świetnie nadaje się GibbsCAM. Właśnie GibbsCAM wystawiał się na EuroTool w Krakowie razem z Reinshaw. Dobry programik zarówno do projektowania jak i generowania kodów CNC w kilku osiach.
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
[quote="hoses]Wszystko ok tylko nie wykonasz na nich programu takiego jak na manual quide. W kodach ISO to każdy CAM potrafi.[/quote]
Może i nie wykonam, używam go tylko wtedy gdy detal posiada dużo szczegółów. Natomias używając podprogramów oraz kilku funkcji (np. AROT, ATRANS itp.) w sinumerik840 mogę bez problemu pisać programy "z ręki" na pięć osi.
Może i nie wykonam, używam go tylko wtedy gdy detal posiada dużo szczegółów. Natomias używając podprogramów oraz kilku funkcji (np. AROT, ATRANS itp.) w sinumerik840 mogę bez problemu pisać programy "z ręki" na pięć osi.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
tyle ze maszyna zamiast pracowac to stoi bo klepiesz program.LUKOMP pisze:Może i nie wykonam, używam go tylko wtedy gdy detal posiada dużo szczegółów. Natomias używając podprogramów oraz kilku funkcji (np. AROT, ATRANS itp.) w sinumerik840 mogę bez problemu pisać programy "z ręki" na pięć osi.
ilosc osi to pojecie bardzo wzgledne jesli chodzi o trudnosc programowania.
niekorych rzeczy z "palca, reki itp." ciezko zrobic w dwoch osiach np. dowolna krzywa,
ale nie o to pytal autor.
POZDRAWIAM