Poszerzenie pamieci
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Poszerzenie pamieci
Witam,
mam pytanie w jaki sposob mozna poszerzyc pamieci wbudowana w maszynie na sterowaniu FANUC Seria 0i. Aktualnie jest 256 kb, potrzebne by bylo conajmniej 2mb, by wszystkie programy byly caly czas na maszynie bez kniecznosci zgrywania by wgrac nowe.
mam pytanie w jaki sposob mozna poszerzyc pamieci wbudowana w maszynie na sterowaniu FANUC Seria 0i. Aktualnie jest 256 kb, potrzebne by bylo conajmniej 2mb, by wszystkie programy byly caly czas na maszynie bez kniecznosci zgrywania by wgrac nowe.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
W FANUC 0i-MC mam zainstalowaną kartę pamięci PCMCIA, działa poprawnie to znaczy można wczytywać programy i wysyłać je z maszyny. Jest możliwość wykonywania programów znajdujących się na karcie bez konieczności wczytywania całości do pamięci maszyny ? Na innej maszynie i w innym zakładzie robiłem taki numer na RS232 ale nie wiem czy można to zrobić z kartą. Z góry dziękuje za pomoc.
darek193391
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Jest taka możliwość. Też mam OiMC i często z tego korzystam (ostatnio np. program 1,5MB)Jest możliwość wykonywania programów znajdujących się na karcie bez konieczności wczytywania całości do pamięci maszyny ?
Program jest na bieżąco czytany z karty (CF poprzez PCMCIA) w trybie nazywanym DNC .
Ograniczenie wielkości to chyba 1GB
-
-
Przyznaje się bez bicia że nie znam dokładnej wersji programu, sprawdzę to dziś na II zmianie. Maszyna ma 1.5 roku ale jest wydana w wersji Tajwańskiej, kompletna żenada bo przy pracy dorywczej po 200 godzinach zaczęło wyć łożysko na silniku głównym więc strach pomyśleć jaką jeszcze fuszerkę tam odstawili 

darek193391
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3