jak odwrócić zamykanie szczęk hydr.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
jak odwrócić zamykanie szczęk hydr.
Witam.
Moje pytanie dotyczy zmiany w systemie Fanuc Oi mate td , zamykania i otwierania szczęk sterowanych hydrauliką , tak aby szczęki się otwierały po załączeniu przyciskiem, anie odwrotnie.W tej chwili maszyna jest ustawiona na zaciskanie tulei i działa prawidłowo "pod przyciskiem chuck"
Moje pytanie dotyczy zmiany w systemie Fanuc Oi mate td , zamykania i otwierania szczęk sterowanych hydrauliką , tak aby szczęki się otwierały po załączeniu przyciskiem, anie odwrotnie.W tej chwili maszyna jest ustawiona na zaciskanie tulei i działa prawidłowo "pod przyciskiem chuck"
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
chodzi o to by uchwyt chwytał po wierzchu lub zmienić jego kierunek działami i po naciśnięciu zamykania żeby się rozwierał i łapał za środek.mariusz123a pisze:Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi.
U nas jest przeł. po stronie wrzeciona w środku pod obudową
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
W pulpicie są ustawienia, które można skonfigurować w dowolny sposób. Nie koniecznie tam musi być zmiana potwierdzenia zacisku szczęk. Według mnie może to być tylko na trzy sposoby. Mianowicie jakiś fizyczny przełącznik, przekaźnik z pamięci bądź właśnie ustawienia w pulpicie.Rafałkab pisze:edycja-offset-strzałka pod ekranem w prawo-pulpit-strzałka w prawo = powinno hulać
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi.Dzisiaj dowiedziałem się gdzie to można zmienić , mianowicie w systemie trzeba znaleźć przekaźniki i zmienić stan przekaźnika 4.3 na 0 lub 1.Zmiany można dokonać bez zezwolenia na zmianę parametrów.
Trzymanie szczęk wewnątrz to "1" , na zewnątrz to "0". Może komuś się przyda.
Trzymanie szczęk wewnątrz to "1" , na zewnątrz to "0". Może komuś się przyda.