Tokarka na fanucu, powtorzenie programu

Dyskusje na temat systemu Faunc
Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: CNCRob » 13 maja 2010, 02:20

adam86-20 pisze:będzie działał na 90% tokarek
dokładnie... a gdzie pozostałe 10%?

[ Dodano: 2010-05-13, 02:23 ]
abik81 pisze:Kolego Draco - biorąc pod uwagę rok produkcji 2010 można założyć, że sterowanie oi TC lub TD. Oczywiście Masz racje - w pierwszej kolejności powinno paść pytanie o typ sterowania :grin:
a co jeśli powiem Tobie, że właśnie miałem do czynienia ze sterowaniem 21iTB???
abik81 pisze:Ps: Aby mieć tokarkę na Fanucu należy przygotować Fanuca zanim maszyna dotrze do firmy.
mam rozumieć, że trzeba go rozłożyć w miejscu w którym stanie maszyna? :)
wybaczcie za czepialstwo ale śmieszą mnie takie przyziemne określenia jak auto w dieslu, w automacie, w manualu itp. dla mnie to ukonczony poziom co najwyżej podstawówki...

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

Tagi:

abik81
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4

Post napisał: abik81 » 13 maja 2010, 02:27

Draco pisze:mam rozumieć, że trzeba go rozłożyć w miejscu w którym stanie maszyna? :)
Dokładnie. Ale nie manual guide czy instrukcję tylko sam sterownik. Byle hand wheel, cycle start i emergency stop wystawały :razz:
Draco pisze: a co jeśli powiem Tobie, że właśnie miałem do czynienia ze sterowaniem 21iTB???
21iTB stanowi jakiś przełom? Różnice są tak wielkie?
Draco pisze:wybaczcie za czepialstwo ale śmieszą mnie takie przyziemne określenia jak auto w dieslu, w automacie, w manualu itp. dla mnie to ukonczony poziom co najwyżej podstawówki...
Może i są to przyziemne określenia, ale coraz więcej potocznego słownictwa trafia do codziennego użytku. Mało tego, formy te zostają uznane za poprawne. Nie mówię bynajmniej, że mnie nie trafia, gdy słyszę "poszłem" itp.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, 02:40 przez abik81, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: CNCRob » 13 maja 2010, 02:39

abik81 pisze:Różnice są tak wielkie?
właśnie różnice sa w takich pierdołach jak liczniki itp. w programowaniu prawie żadne...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”