frezowanie konturu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
frezowanie konturu
Witam jestem początkującym operatorem frezarki pisanie programow z reki w haidenhainie jakoś mi juz idzie za pomocą cykli. Z reki tez potrafie cos napisac ale chciałbym sie nauczyc frezowania z konturu z sl-cykli, nie wiem na czym to polega i w jaki sposob napisac taki program. kształt jakis potrafie wyfrezowac ale problem jest zawsze z wybraniem środka, a chciałbym by mi ktos opisał na czym polega frezowanie z sl-cykli konturu co trzeba pokoleji zrobić. Z gory dziekuje 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Witam. Jeżeli ma to być kontur zamknięty czyli z wybraniem całego środka to potrzebujesz CYCL14,CYKL20 i CYKL22 i jeszcze chyba na frezowanie dna trzeba cykl .W CYCL14 podajesz nr.LBL-a w którym jest opisany kontur a w pozostałych tylko wypełniasz to co tam jest i co potrzebujesz.Do konturów otwartych wystarczy CYCL14 i CYCL25.Polecam stosowanie APPR i DEP.A jeszcze jedno LBL musi być na końcu programu po M30 .
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2011, 00:26 przez MECO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
tak , ale w LBL-u tym nie możesz mieć 'Z'.Jeżeli w CYCL 14 podasz wiecej LBL-i to pozostałe kontury zostaną pominięte czyli zostaną takie tam 'wyspy'.Oczywiście pozostałe kontury są wewnątrz Twojego wybrania.Wybranie jest jak jako LBL1 a nawet musi być a to co wewnątrz opiszesz jako kolejne LBL-e będzie pominięte.
-
-