Przyłączam się do pytaniadahomej pisze:Witam wszystkich![]()
Zaistalowałem symulator i wyskakuje mi taki błąd:
http://imageshack.us/photo/my-images/825/95007070.jpg/
ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać problem? Mam Windowsa 7.
Pozdrawiam.
Coś dla osób które pracują na Heidenhain TNC i530
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
-
- Posty w temacie: 3
Wciskasz klawisz >program wprowadzić do pamięci/edycja< (symbol kwadratu stojącego na jednym rogu ze strzałką z lewej strony), następnie klawisz >PGM MGT<. Na ekranie pojawi Ci się drzewo katalogów. W zależności od tego czy program tworzysz w kodach HH czy ISO (G-kody) klikasz softkey >TYP WYBIERZ<. Pojawiają Ci się softkeye z typem pliku który chcesz wybrać. Dla programów HH klikasz softkey >POKAZ .H <, a dla G-kodów >POKAZ .I <. Pojawiają się softkeye początkowe i teraz klikasz >NOWY PLIK< wpisujesz nazwę programu - zatwierdzasz, pojawia się okienko wyboru "milimetry czy cale" - klikasz i masz przed sobą edytor programu z sugerowaną pierwszą linią kodu - deklaracją wymiarów przedmiotu obrabianego. Dalej proponuję żebyś zapoznał się z "instrukcją obsługi dla operatora", tam są przykładowe programy na podstawie których "załapiesz" podstawowe zasady programowania / obsługi.
Powodzenia
Powodzenia
-
- Posty w temacie: 3
W trybie "manualnym" (żeby do niego przejść wciśnij klawisz z symbolem reki) - wciśnij softkey >NARZEDZIE TABLICA<. Jest to ostatni softkey na prawo. Przy większej ilości klawiszy typu softkey, kolejne pojawiają się po naciśnięciu klawiszy z trójkącikami skierowanymi w prawo lub w lewo. Jak już go znajdziesz i klikniesz to na ekranie pojawi się tablica narzędzi. Edycja poszczególnych pól po wciśnięciu softkeya >EDYCJA OFF ON<. Po polach tablicy przemieszczasz się strzałkami. Zatwierdzasz klawiszem >ENT<, kasujesz pozycję >NO ENT<, wychodzisz >END< lub softkey >K-EC<. Powodzenia.
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 36
- Kontakt:
Witam Panów
Jak patrze na statystyki tego tematu to aż mi się morda uśmiecha
ja po prostu 7 lat temu napisałem "coś dla osób które pracują na HH" i dałem link do symulatora ....a teraz ponad 95000 odsłon
oby więcej takich tematów bo to forum robi się jak śmietnik
wpadnie coś nagryzmoli i wypad ... tyle go widzieli ....
Jak patrze na statystyki tego tematu to aż mi się morda uśmiecha
ja po prostu 7 lat temu napisałem "coś dla osób które pracują na HH" i dałem link do symulatora ....a teraz ponad 95000 odsłon

oby więcej takich tematów bo to forum robi się jak śmietnik
wpadnie coś nagryzmoli i wypad ... tyle go widzieli ....

... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281