Proponuje sprawdzić ustawienia antywirusa. Podobne komunikaty miałem na swoim komputerze i okazało sie że to antywirus blokował uruchomienie symulatora a dokładniej zapora.dagoth8 pisze:Witam.Mam mały problem z uruchomieniem tego symulatora.
Dodam że mam to na netbooku z win7. Wie ktoś jak ten problem rozwiązać??
Coś dla osób które pracują na Heidenhain TNC i530
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
prośbe mam o przesłanie jakiś drobny projekt pod symulator ucze się dopiero i chciałbym widzieć krok po kroku jak to wygląda
pozdrawiam to mu emeil [email protected]

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Nie wiem jaką masz wersję ale w symulatorze są przykłady.brook1234 pisze:prośbe mam o przesłanie jakiś drobny projekt pod symulator ucze się dopiero i chciałbym widzieć krok po kroku jak to wyglądapozdrawiam to mu emeil [email protected]
-
- Posty w temacie: 4
-
Juz mi działa. To jednak była zapora systemu. Tyle że żaden komunikat mi nie wyskakiwał. Uruchomiłem ponownie kompa, wziąłem prawy myszy, uruchom jako administrator i dopiero wtedy wyskoczyło mi że zapora zablokowała niektóre elementy. Jak odblokowałem to działa normalnie. 
Teraz jeszcze muszę ogarnąć jak zacząć symulację, napisać program z klawiatury itd.
( bo dopiero zaczynam swoją przygodę z HH )

Teraz jeszcze muszę ogarnąć jak zacząć symulację, napisać program z klawiatury itd.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
-
Mam pytanie. Bo szukam i nie mogę się doszukać. Czy posiada ktoś może jakąś instrukcję do tego symulatora, która tłumaczy jak krowie na rowie co po kolei zrobić od włączenia, przez pisanie programu do symulacji, dla kogoś kto jeszcze nie miał styczności z heidenhainem? Najlepiej w języku polskim. Byłbym bardzo wdzięczny.