Czy moge powiesic kompresor tlokowy na scianie?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Czy moge powiesic kompresor tlokowy na scianie?
Nie mieszcze sie juz powoli w garazu i chcialbym powiesic kompresor na scianie. Obecnie stoi pod blatem roboczym, a to miejsce chcialbym wykorzystac na duze szuflady. Kompresor to dwutlokowiec z butla 90 litrow. Sa jakies przeciwskazania? Pospawalbym jakas rame, szpilki w scianie na kotwie chemicznej bym osadzil. Jakies tlumiki drgan pomiedzy zbiornikiem a rama wskazane pewnie?
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Kompresor to Airpress HL340/90. Szalu nie ma
Wiadomo, zrobilbym wentylowana zabudowe na zewnatrz. Chyba bym sie poplakal jakby lalo i sypalo na niego
Halasem sie nie stresuje, za czesto go nie uzywam. Czyli podwieszenie na scianie pod samym sufitem jest nie najlepszym pomyslem skoro proponujecie wyjechac z nim na zewnatrz?

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Mam trochę większy kompresor 7,5 kW 400l na zewnątrz. Na zimę muszę zmieniać czas przełączania z gwiazdy na trójkąt, raz zamarzły mi elektrozawory upuszczające ciśnienie przy rozruchu.
W Twoim przypadku takie problemy nie powinny występować. Ja dzisiaj ze względu na hałas nie wyobrażam sobie kompresora w pomieszczeniu. Możesz rozważyć wymianę oleju na dostosowany do niskich temperatur.
W Twoim przypadku takie problemy nie powinny występować. Ja dzisiaj ze względu na hałas nie wyobrażam sobie kompresora w pomieszczeniu. Możesz rozważyć wymianę oleju na dostosowany do niskich temperatur.