Ploter frezujący ,pole pracy 1000x1000
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Ploter frezujący ,pole pracy 1000x1000
Witam, mam zamiar zakupić jak w temacie, do maszyny oczekuję ,że dobrze będzie sobie radzić w aluminium i liźnie od czasu do czasu jakieś niewielkie elementy stalowe. Kasa do wydania ok 30.000 czy to jest możliwe? może dobra używka ? Mam ofertę za te pieniążki na ploter na wózkach 25 ,śrubach kulowych,wrzeciono 3,3 ,krokowcach + sterowanie , wydaje mi się to dobrą ofertą niestety trzeba czekać 8tygodni .Czy jest na rynku producent, który w tym przedziale cenowych robi godne polecenia maszynki o tym polu roboczym?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
z tym, że wtedy trzeba sensownie rozwiązać stół o wymiarach 1000x1000, żeby był wystarczająco sztywny. Musi być wtedy na sensownej kratownicy. Może nawet na 6 wózkach.
Przy metrze ruchu to już jeżdżąca brama z dwoma napędami bardziej do mnie przemawia.
Tak jak Gaspar ma i w swoim podstawowym dużym ploterze i w nowych konstrukcjach do wydajnej obróbki aluminium.
Przy metrze ruchu to już jeżdżąca brama z dwoma napędami bardziej do mnie przemawia.
Tak jak Gaspar ma i w swoim podstawowym dużym ploterze i w nowych konstrukcjach do wydajnej obróbki aluminium.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
od razu rzucać się, ale ogolnie da radę w tym przedziale coś fajnego wykonać, 8 tygodni to nie duzo, w miesiac czy 5 tyg to chyba tylko z tasmy maszyna, ale pewnie bedzie droższa jak skłądana na zamówienie.
czy jest tu producent ktory robi maszyny godne polecenia? kurde, polecam siebie z bagażem doświadczeń zyciowych, nie tyle w budowie maszyn co przy okazji pomysłów klientów i ich wyskoków wskutek ktorych miałem naloty z us i pup, noale ja nie mam sobie nic do zarzucenia, zastanawiam sie tylko czasem po co klienci tak wydziwiają.
1000x1000 ze stałym stołem jak najbardziej i przesuwną bramką - maszynka będzie zgrabniejsza, a jeśli chodzi o obrobke alu to na przerabianym jamniku do 3 tys obr/min no i duzo chłodziwka.
Głowny zainteresowany niech pisze mi na maila, to mu oferte zrobie, duzo tych zapytan i zaczynam sie gubic kto co chciał.
Robiłem kiedys maszyne z przesuwnym stołem 1000x1000 do obróbki jakichś smiesznych matryc w stali na elciaku, koles zadowolony w kazdym bądz razie, nawet filmik mi podesłał i swego czasu zamiesciłem go na yt a na specjalne zyczenie goscia załozyłem bloga w ktorym pokazywałem postepy hehe.
http://cncmania.blogspot.com/
a filmik
czy jest tu producent ktory robi maszyny godne polecenia? kurde, polecam siebie z bagażem doświadczeń zyciowych, nie tyle w budowie maszyn co przy okazji pomysłów klientów i ich wyskoków wskutek ktorych miałem naloty z us i pup, noale ja nie mam sobie nic do zarzucenia, zastanawiam sie tylko czasem po co klienci tak wydziwiają.
1000x1000 ze stałym stołem jak najbardziej i przesuwną bramką - maszynka będzie zgrabniejsza, a jeśli chodzi o obrobke alu to na przerabianym jamniku do 3 tys obr/min no i duzo chłodziwka.
Głowny zainteresowany niech pisze mi na maila, to mu oferte zrobie, duzo tych zapytan i zaczynam sie gubic kto co chciał.
Robiłem kiedys maszyne z przesuwnym stołem 1000x1000 do obróbki jakichś smiesznych matryc w stali na elciaku, koles zadowolony w kazdym bądz razie, nawet filmik mi podesłał i swego czasu zamiesciłem go na yt a na specjalne zyczenie goscia załozyłem bloga w ktorym pokazywałem postepy hehe.
http://cncmania.blogspot.com/
a filmik
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign