Zdjęcia jeszcze u poprzedniego właściciela

Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie

Ta kwota wystarczyła na oględziny,zakup i transporttomek_skocz pisze:Te 1000zł z tablicy to dość uczciwa cena, nawet jeśli ma jakieś luzy.
Jak pisałem nie zgłębiałem tego tematu jeszcze dość obszernie ale czytając forum i tematy związane przykładowo z ws-15 w których śliniki 0.5kw, 0.75 kw dają rade myślę ze coś około 2KW było by dobrym wyborem.BYDGOST pisze:A silnik jakiej mocy planujesz dać?
Oryginalnie jest tam silnik dwu biegowy (przynajmniej w tej bliźniaczej) i może dało by go rade wykorzystać ?? Niestety nie posiada on tabliczki i nie znam żadnych jego parametrówtomek_skocz pisze:To wiertarka wyprodukowana w Kowarach, WE-20. .... Stożek 3, bliźniaczka do WE-25, którą można znaleźć np. tu: http://www.maszyneria.pl/wiertarka,kolu ... ,2315.html
A wie może kolega jakie obroty, prąd ?? Może wykorzystałbym obecny skoro jest sprawny tylko nie wiem czy nie będzie kłopotów z dobraniem i konfiguracja odpowiedniego Falownika. ( brak danych z tabliczki )BYDGOST pisze:Ta wiertarka miała silnik 1,2 kW.
Jak najbardziej trzymam się rekami i nogami tematu falownika. Czy mój pomysł z tymi około 900 obr. i przełożeniem 1:4 jest do przyjęcia czy mam o nim szybko zapominaćBYDGOST pisze:... Gdybyś decydował się na falownik to dobrze zaplanuj zakup silnika.