Rodzaj mocowania narzedzia
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Rodzaj mocowania narzedzia
Koledzy, kupilem pare dni temu taka glkowice
i mam problem, bo tam nie ma stozka tylko cylindryczne otwory, pierwszy fi 22 chyba i drugi mniejszy ale nie mierzylem.Jest tylko duza faza na wejsciu ale watpie aby to moglo utrzymac jakos narzedzie... Chcialbym ja wykorzystac jako wiertarke stolowa do wiekszych srednic, wrzeciono jest duzo masywniejsze od WS15, myslalem nad wytoczeniem tulei ze stozkiem wew np morsa 4 i pozniej na wcisk wspomniane fi 22 i skrecone sruba.

Tue 40, WS-15, FDA-16 ;D i pare innych gratów...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Wygląda na gniazdo na tulejki zaciskowe wciągane śrubą do wrzeciona. Z drugiej strony jest końcówka śruby czy też rureczka z gwintem zewnętrznym do ściągania ?
Całość to chyba głowica do jakiejś frezarki. Z własnym napędem, pewnie wysokoobrotowa, więc łożyskowanie może być dość delikatne.
Pozdrawiam.
Tomek.
Całość to chyba głowica do jakiejś frezarki. Z własnym napędem, pewnie wysokoobrotowa, więc łożyskowanie może być dość delikatne.
Pozdrawiam.
Tomek.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Kurcze nie przyszlo mi do glowy...
jutro sprawdze. A wrzeciono jest naprawde dobrze lozyskowane, silnikk 1400 obrotow, najmniejsze obroty wrzeciona cos kolo 400, wiec mysle ze nadaloby sie po wymianie silnika na ciut wiekszy i reukcji obrotow. Ewentualnie dorobi sie mocowanie i poleci na frezarke jako pionowe:lol:

Tue 40, WS-15, FDA-16 ;D i pare innych gratów...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Jak byś szukał to widziałem takie trzpienie na alledrogo (to nie moja aukcja):
http://allegro.pl/trzpien-frezerski-16- ... 71092.html
http://allegro.pl/trzpien-frezerski-16- ... 71092.html