Są to moje pierwsze stawiane 4 ściany dlatego proszę o porady. Nie chcę postawić czegoś co po chwili okaże się wiatą do parkowania auta...
Nigdy nie pracowałem w przydomowych warsztatach , garażach itd a domyślam się ,że zima da mi w kość.
Obecnie wynajmuję pomieszczenie ogrzewane , murowane... bajka. Jednak trzeba zminimalizować koszty a trafiła się działeczka to aż żal tego nie wykorzystać.
Jest tam kilka małych pomieszczeń gospodarczych jednak brakuje czegoś większego.
Planuję na początek coś w formie blaszaka z profili stalowych i blachy trapezowej. Wylana posadzka. Jednak nie wiem jak to będzie podczas -15 na dworze... Ocieplenie styropianem coś da ?
Wymiar jaki mnie interesuje to 6m x 6m x 2,5m wysokie + zadaszenie na ok 2 m przed warsztatem. W środku przedzielone w połowie.
W jednym frezareczka i kilka innych małych zabawek. Drugie pomieszczenie do malowania drobnych elementów.
Ogrzewanie zastanawiam się nad jakąś kozą

Proszę nie pisać mi o czymś murowanym przy czym mam postawić biurowiec ,parking dla dyrektora i nastkę w recepcji.
Czy blacha trapezowa to dobre rozwiązanie ? może jakieś tworzywo ?
Wysokość 2,5m da się dobrze oświetlić aby pracując w nocy nie stracić wzroku ?
Myślę o jednej dużej bramie otwieranej i standardowych drzwiach.
Problemy zaczną się z budową jednak jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie chętnie wysłucham.