Witam wszystkich,
Pilnie poszukuje w Warszawie lub okolicach jakiejś firmy, która zajmuje się sprzedażą przegubów kardana (niewielkich) z przeznaczeniem do maszyn przemysłowych, a nie dla motoryzacji. Potrzebuję wykonać sprzęgło między enkoderem, a obrotową tarczą (które niestety nie są w osi) i z uwagi na to, że nie przenosi to praktycznie żadnych obciążeń i zależy mi również na prostocie musi to być coś niewielkiego. Nie chcę, żeby to był typowy krzyżak z możliwością smarowania itp. jak w przypadku przegubów przenoszących duże momenty.
Jeżeli, ktoś ma informacje na temat jakiejkolwiek firmy, która będzie w stanie mi coś takiego na szybko zaoferować będę wdzięczny.
Dzięki z góry za pomoc
Przegub cardana - warszawa - pilne!
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Właśnie o tego typu rozwiązania mi chodzi - niestety pod podanym linkiem kryje się firma z Augustowa - ja potrzebuję je kupić jutro rano więc będę dalej szukał czegoś w okolicy w-wy.
Sprzęgło będzie miało jakieś 1,7m długości więc uważam, że wałek giętki nie będzie tutaj pracował poprawnie. Niestety nie może tu być mowy o jakichkolwiek przekłamaniach więc konstrukcja musi być w miarę sztywna i pozbawiona jakichkolwiek luzów.A nie prościej zrobić to z walka giętkiego?