Piła taśmowa
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 5
Piła taśmowa
Czy używa ktoś pił taśmowych firmy Maktek? Cenowo wydają się być przystępne ale jak jest z solidnością wykonania i trwałością?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Nie wiem jak jest z piłami...natomiast ja miałem do czyniena z tą firmą, bo kupiłem u nich grubościówkę ( wtedy 6,5 tys. , teraz są tańsze) Maszyna nie ustawiona na samym początku do pracy-trzeba było rozkołkować blaty i ustawiać samemu . Po 3 miesiącach padło łożyskowanie wału strugającego!Notorycznie szlak trafia pasek klinowy ( wal 350 mm-pasek klinowy 13 mm, pojedynczy, przełożenie 2;1, małe KOLO PASOWE 50 MM!!!!!!!! zbyt "ostry" kąt opasania, przy 5500 tys. obr. szlak go trafia notorycznie )
: Nie wiem jak z piłami, ale podejrzewam, że podobnie. Generalnie kupiłem u nich 1 maszynę i już nie kupie następnej...Jeden chiński szmelc.
Owszem...dają gwarancję ( 1-2 lata) kontakt jest dobry, i generalnie dotrzymują warunków tej gwarancji. Także trzeba przyznać z tym nie ma problemu...ale myślę ,że mają to wszystko wliczone w cenę.
Kolega który handluje wannami z hydromasażem, bicze wodne i te sprawy
przyznał kiedyś ( sprzedaje wypaśne wanny najtańsza za okolo 6 tys. zł), Pytam go kiedyś jak nisko jest wstanie zejść z ceną tego chińskiego badziewia...mówi,że jeszcze przy 1500 pln by się opłacało. 
Także oni to mają w du*** za przeproszeniem, bo po roku/dwóch gwarancja się kończy..a ty zostaniesz z tym szmelcem, a oni i tak i tak zarobili swoje, naprawiając to nawet kilka razy.
Może to będzie pomocne.
: Nie wiem jak z piłami, ale podejrzewam, że podobnie. Generalnie kupiłem u nich 1 maszynę i już nie kupie następnej...Jeden chiński szmelc.
Owszem...dają gwarancję ( 1-2 lata) kontakt jest dobry, i generalnie dotrzymują warunków tej gwarancji. Także trzeba przyznać z tym nie ma problemu...ale myślę ,że mają to wszystko wliczone w cenę.
Kolega który handluje wannami z hydromasażem, bicze wodne i te sprawy

Także oni to mają w du*** za przeproszeniem, bo po roku/dwóch gwarancja się kończy..a ty zostaniesz z tym szmelcem, a oni i tak i tak zarobili swoje, naprawiając to nawet kilka razy.
Może to będzie pomocne.
-
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
http://chomikuj.pl/Gattz/projekty+i+kon ... *c5*9bmowa ----jasne że można (trzeba skopiować link po z powodu gwiazdek go ucina) 100% satysfakcji ale maszyna wymagała jednak sporo roboty takimi garażowymi metodami + specjalny układ do nachylania jednego z kół (ze względu ze konstrukcja spawana i brak możliwości obróbki gniazd pod koła z jednego zamocowania taki układ musiałem zastosować bo istniało ryzyko spadania taśmy a tak pochylam koło naciągowe do takiej samej płaszczyzny jak napędowe i jest super)
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos