Gdzie naprawic czujnik zegarowy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Gdzie naprawic czujnik zegarowy
Witam, mimo wszelkich staran i dbalosc o czujnik, po 5 latach uzytkowania nawalil czujniczek. Potrzebowalbym naprawic w sprawdzonym miejscu w rozsadnej cenie.
Mam czujnik TESA z podzialka 0.01.
Prosze o namiary.
Mam czujnik TESA z podzialka 0.01.
Prosze o namiary.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Tagi:
-
-
- Kontakt:
Poniewaz czujnik byl bardzo dobry i swoje kosztowal, to szkoda mi go zastapic jakims innym. Uszkodzenie wyglada tak, ze czujnik dziala dobrze tylko w zakresie 0.1 mm, po przekroczeniu docisku o ta wartosc, wskazowka nie wraca na ta sama pozycje na ktorej byla na poczatku pomiaru.
Az mi sie cieplo zrobilo jak sie spostrzeglem, bo kilka dni temu ustawialem forme, ktora sie robilem kilka dni i to byl ostatni pomiar. Posprawdzalem co prawda i sie wszystko zgadza na szczescie. Znajomy jak rozwalil swoj czujnik dawal do zegarmistrza, ale tam raczej byly uszkodzenia zewnetrzne.
Az mi sie cieplo zrobilo jak sie spostrzeglem, bo kilka dni temu ustawialem forme, ktora sie robilem kilka dni i to byl ostatni pomiar. Posprawdzalem co prawda i sie wszystko zgadza na szczescie. Znajomy jak rozwalil swoj czujnik dawal do zegarmistrza, ale tam raczej byly uszkodzenia zewnetrzne.

-
- Kontakt:
Bardzo o niego dbalem i byl smarowany co jakis czas. Jak bylem za granica, to mialem kontakt z gosciem, ktory sie zjmowal kalibracja w firmie, w ktorej pracowalem. Nie chcialem mu dac czujnika do kalibracji, bo sie balem, ze mi go porozkreca, wiec sie dogadalem, ze tylko sprawdzi dokladnosc, bez ingerencji i przy moim nadzorze. Jak sprawdzil, to stwierdzil, ze jest idealny i go nie trzba kalibrowac wtedy.
Jeszcze teraz przypomnialo mi sie, ze niefortunnie dmuchnalem powietrzem w nozke czujnika, bo byly na nim wiory nie pamietam skad i moglo sie tylko cos dostac do srodka, wiec to by nie byla awaria wielka.
Jeszcze teraz przypomnialo mi sie, ze niefortunnie dmuchnalem powietrzem w nozke czujnika, bo byly na nim wiory nie pamietam skad i moglo sie tylko cos dostac do srodka, wiec to by nie byla awaria wielka.