Wciąg elektryczny DEMAG pytanie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Wciąg elektryczny DEMAG pytanie
Witam,
w moim zakładzie planowany jest zakup elektrycznego wciągu DEMAG. Może ktoś mi podpowie, co jest lepsze:
1. Linowy
2. Łańcuchowy
Chodzi oczywiście o element na którym "zawieszany" będzie ciężar. Udźwig demaga będzie do 3 ton.
Co do różnic cenowych to nic mi na ten temat nie wiadomo. Chodzi tu głównie o kwestie użytkowe. Typu jakichś problemów z linami/łańcuchami etc.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
w moim zakładzie planowany jest zakup elektrycznego wciągu DEMAG. Może ktoś mi podpowie, co jest lepsze:
1. Linowy
2. Łańcuchowy
Chodzi oczywiście o element na którym "zawieszany" będzie ciężar. Udźwig demaga będzie do 3 ton.
Co do różnic cenowych to nic mi na ten temat nie wiadomo. Chodzi tu głównie o kwestie użytkowe. Typu jakichś problemów z linami/łańcuchami etc.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
używałem w kilku firmach wyciągi firmy DEMAG. na jedneh z hal były zamontowane dwa najwieksze, obsługiwały całą halę a każden z nich miał udźwig 10 ton. czasem detale metalowe były tak duże, że trzeba było używa obu jednocześnie aby je podnosić i bez problemu sobie radziły. oczywiście w każdej z firm spotkałem się z linkami, nigdy z łańcuchami, nigdy również nie widziałem aby były z nimi jakieś problemy a widziałem jak były katowane.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
W mojej firmie jest 7 żurawi z wyciągarkami DEMAG wszystkie są łańcuchowe, ale mają udźwig tylko do 1 tony, w związku z tym łańcuch nie jest ciężki (nieduże ogniwa). Myślę więc, że przy waszym udźwigu do 3 ton lepsza będzie linka ze względu na wygodniejszą manipulację przy załadunku lub rozładunku ciężaru.
Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC