Witam
Potrzebuje wykonać element z blachy stalowej 1,5 mm kształt będzie dość rozbudowany (sporo małych łuków, kątów). Wysokość do 200mm, szerokość do 80mm.
Moje pytanie jest takie na jakim sprzęcie najlepiej i najtaniej to wykonać ( 2 stuki jednakowe)
Myślałem o nożycach do blachy elektrycznych tylko nie wiem czy uda się dokładnie wykonać łuki. Na koniec będzie to wszystko zespawane tig-em
Dzięki za odpowiedz
detaliczny elemęt
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Do tej pory zlecałem wypalanie małych (np. 40x50) elementów ale z grubszej blachy 8mm 10mm i to wychodziło między ok. 1,5 - 2,5zł/szt. Na forum jest masę ludzi, którzy zajmują się cięciem plazmą czy laserem to może podadzą Ci konkretniej. Przydał by się jakiś rysunek. Wklej tutaj albo w dziale giełda z prośbą o wycenę na pewno ktoś się odezwie. Może nie wyjdzie tak tanio jak wycięcie nożycami
ale na pewno dokładniej.

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Druciarka? chodzi o piłę stołową taśmową ?dziabi3 pisze:jak taki mały element i taka cienka blaszka to może druciarka
zrobiła by te 2 elementy w jakieś 30 minut a podejrzewam ale tylko podejrzewam ze w małej firmie będzie taniej niż na laserze i druciarkę łatwiej znaleźć
Myślałem właśnie że na tym da rade wykonać ten element
pozdro