Udany połów na giełdzie.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Ceny tam podlegają negocjacji. Ja zawsze dostaję jakiś upust, no nie mówię tu o rozwiertaku za 5 zł. ale przy większych zakupach. A co do asortymentu to mnie się zdaje ,że i właściciel sam nie wie dokładnie co ma. Warto poświęcić troszkę czasu i jak kiedyś pisałem poprosić o pokazanie zasobnych składzików, a nóż widelec coś kupisz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Sprzedaje tam starsze małżeństwo. Kobieta nie orientuje się zbytnio w materii narzędzi, choć czasem coś wie, więc warto spytać. Wiertło np. 20mm na stozku, leżak nieużywany to około 20zł, używkę i za 10zł można kupić. Ogólnie mają stare rzeczy, choć trafiają się nówki nieśmigane i okazje. Z cenami jest różnie. Warto spytac się i kobiety i jej męża oddzielnie - czasami sporo różnią się w wycenie

tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
Witam 
To i ja podzielę się namiarami na sklep.
Elbląg, dawne EZNS ul. Rybna 16, sklep AUTO-TECH ale jeszcze ma w ofercie jakieś szpeje głównie do frezarek - tzn.frezy różnego rodzaju, kilka noży tokarskich (dużych niestety), trochę sercówek, rozwiertaki różne. Jak widać na zdjęciach (niewyraźnie) frezy modułowe średnio ok. 30 zł.
Może komuś się przyda.

To i ja podzielę się namiarami na sklep.
Elbląg, dawne EZNS ul. Rybna 16, sklep AUTO-TECH ale jeszcze ma w ofercie jakieś szpeje głównie do frezarek - tzn.frezy różnego rodzaju, kilka noży tokarskich (dużych niestety), trochę sercówek, rozwiertaki różne. Jak widać na zdjęciach (niewyraźnie) frezy modułowe średnio ok. 30 zł.
Może komuś się przyda.

Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
-
- Kontakt:
No to ja tez dodam dobry adres.
W Częstochowie koło galerii jurajskiej, sa takie stare magazyny, adres to chyba Krakowska 45, ludzie mówią na to "na Warcie"
Ma tam sklep starszy pan, ktory jest juz w wieku pozno emerytalnym. Ma zapasy z PRLu jeszcze i naprawde dobre ceny.
W Częstochowie koło galerii jurajskiej, sa takie stare magazyny, adres to chyba Krakowska 45, ludzie mówią na to "na Warcie"
Ma tam sklep starszy pan, ktory jest juz w wieku pozno emerytalnym. Ma zapasy z PRLu jeszcze i naprawde dobre ceny.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, 07:22 przez maz, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
Kupiłem dziś u nich wiertło MK1 10,5, 4 sercówki, i 0,5m wałka fi 20 tarnamid. Żeby nie było... nie mój cyrk nie moje małpy. Znalazłem - podaję. (Wrednie - tym bardziej, że małych rzeczy już nie ma
)
Aha...
telefony do firmy (z wizytówki - więc chyba można) 55-232-66-26, 232-73-82, 501-415-237.
P.S.
Właściciel (tak mi się wydaje) wspominał coś, że za całość ok 2kpln.
P.P.S.
I widziałem tam uchwyt do (?) gwintowników taki coś ze 20kg.

Aha...
telefony do firmy (z wizytówki - więc chyba można) 55-232-66-26, 232-73-82, 501-415-237.
P.S.
Właściciel (tak mi się wydaje) wspominał coś, że za całość ok 2kpln.
P.P.S.
I widziałem tam uchwyt do (?) gwintowników taki coś ze 20kg.
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
to i ja skromnie pragnę pomóc...Otóż jak sie jedzie starą drogą do Łodzi jest miejscowość Praga i tam przy samej drodze jest taka wielka wiata i tam znajduje sie handel wszelkiego typu sprzętem ciężkim(wiertarki-kolumnowe itp, duży wybór tokarek,spawarek i wiele wiecej ciekawego starego sprzętu) Pozdrawiam! Artur
[ Dodano: 2011-10-14, 23:34 ]
P.S jutro dodam numer to tej składnicy.... Niedalego od tego miejsca jest kolejna miejscowość o nazwie NIewiesz i tam podobno jest drugi taki skład sprzętu ale jeszcze tam nie byłem...Pozdrawiam!!! Artur
[ Dodano: 2011-10-23, 19:18 ]
605 452 112 Praga
502 142 559 Niewiesz
To są koledzy te numery to tych handlarzy tych maszyn co pisałem o nich wcześniej...
Pozdrawiam i przepraszam za "zwłokę" ale problemy techniczne zawsze trafiaja sie w najmniej odp. momencie!
[ Dodano: 2011-10-14, 23:34 ]
P.S jutro dodam numer to tej składnicy.... Niedalego od tego miejsca jest kolejna miejscowość o nazwie NIewiesz i tam podobno jest drugi taki skład sprzętu ale jeszcze tam nie byłem...Pozdrawiam!!! Artur
[ Dodano: 2011-10-23, 19:18 ]
605 452 112 Praga
502 142 559 Niewiesz
To są koledzy te numery to tych handlarzy tych maszyn co pisałem o nich wcześniej...
Pozdrawiam i przepraszam za "zwłokę" ale problemy techniczne zawsze trafiaja sie w najmniej odp. momencie!
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Dziś odstawiałem złom i moim oczom rzuciła się tak oto tokarka:

Można uznać, że kompletna. Konik leży na łożu.

Gitara: pozakładane koła zmianowe.

Tabelka przełożeń gitary:

W tej tabelce podane jest, że to DLZ 170, ale na tabelce gwintów widnieje DLZ 330. Produkcja DDR, czyli WMW. Stoi od jakiegoś czasu na dworze więc jest pordzewiała. Łoże wygląda dość dobrze, nie pokancerowane, ale nie wiem na ile wytarte. Brak silnika i przekładni. Suport wytarty jakby od wiórów??

Można uznać, że kompletna. Konik leży na łożu.

Gitara: pozakładane koła zmianowe.

Tabelka przełożeń gitary:

W tej tabelce podane jest, że to DLZ 170, ale na tabelce gwintów widnieje DLZ 330. Produkcja DDR, czyli WMW. Stoi od jakiegoś czasu na dworze więc jest pordzewiała. Łoże wygląda dość dobrze, nie pokancerowane, ale nie wiem na ile wytarte. Brak silnika i przekładni. Suport wytarty jakby od wiórów??

Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.