Dawno temu kupiłem regały od firmy "regaly.biz" - wystawiali się na allegro, regały nie miały wtedy żadnej nazwy... wziąłem ich 22szt w rozmiarach wysokości 180 i 220, szregokości 90 i 110 (na 45). Blaty - płyta mdf ale naprawdę solidna, i mają poprzeczkę przez środek płyty.
Było to dobre 5 lat temu. Od tego czasu magazyn przeżył zalanie-powódź, codzienne wrzucanie na półki różnych gratów itd.
PONOĆ to jest/był 100% polski produkt, u nas robiony, co też fajnie (zamiast wspierać importerów chińskiego szajsu)
1. Stalowa konstrukcja nigdzie mi nie zardzewiała, nawet w miejcach gdzie regularnie zimą stoi w wodzie (w garażu, gdzie z auta topi się śnieg syf itd i spływa mocząc nogi regałów)
2. nogi są w jednej całości a nie skręcane czy łączone jak w castoramowych regalikach, w dodatku są z grubej blachy (prawie że kątownika, dobry 1mm grubości), a nie jakiejś zwijanej folii którą można palcami gnieść...
3. płyty mdf są fest solidne - nawet te które były zalane podczas powodzi - lekko tylko się spęczniały ale płyta nic się nie podeformowałą, a po wyschnięciu - używam ich nadal, profilaktycznei do mniejszych obciążeń, ale nic nie widać by była to płyta która zamokła.
4. oczywiście co innego każdy składuje, i co innego wrzucać na takie półki kartoniki z papierosami a co innego ciężkie imadła, ale nawet tam, gdzie na jedną półkę ładuję elementy po 30-40kg sztuka - nic złego się nie dzieje.
Najgorsze jest to, że nie wiem jakie (które) te regały od nich kupiłem