klucz pneumatyczny
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Mamy u nas w firmie taką sztukę. Nasz serwisant robił nim trochę testów i w sumie na pierwszy rzut oka robi ten klucz bardzo dobre wrażenie. Problemem jest to, że to jest model, który na rynku jest dopiero pół roku. Szefostwo chce takich kluczy zamówić większą ilość dla tego szukam opinii użytkowników, którzy pracują tym pneumatykiem dłużej i na co dzień. A może kolega trafił na jakąś trefną sztukę? A po jakim czasie zaczął tak robić?
Tagi:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
W kluczach pneumatycznych nie tylko siła dokręcania jest ważna. Bardzo duże znaczenie ma zużycie powietrza i własnie ono świadczy o klasie narzędzia. Nie ma się co oszukiwać, między zapotrzebowaniem na powietrze 130l, a 350l jest dość duża różnica. Pomijając koszty powietrza to jeszcze znaczenie mają przekroje węży zasilających których przekroje zwiększać trzeba w zależnośći od długości. I tutaj również widać różnicę w zapotrzebowaniu na powietrze.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Klucz pneumatyczny
Nie zebym brolil akurat tego klucza, ale przy takim zapotrzebowaniu na powietrze to przy cienkich wezach ten klucz sie nie rozpedzi. Mniejszy klucz z mniejszym zapotrzebowalem pewnie bedzie sie wydawal silniejszy.Mariuszczs pisze:Znajomy ma ten klucz to on wykręca licho, lepszy ma drugi najtańszy bezfirmowy. Ja mu dokręcam ręcznie dynamometrem a ten klucz nie daje radyodkręcić.pneumatyk pisze:A co myślicie o tym kluczu pneumatycznym? klucz pneumatyczny ASTA
Ma moc 1486 Nm i cena z nasadkami wynosi 520 zł. Warto?
Do takiego klucza to 10mm waz koniecznie i zlaczki ktore nie stlumia.
Ja mam tak u siebie. Mam jakis starego koken'a ktory na 'sprezynce' ktora ma moze z 4-5mm wew. srednicy ma symboliczna sile. Na 12mm wezu odkreca wszystko