No, nie zupełnie. W stanie ustalonym tak, ale przy rozruchu nie. Większy silnik z reguły pobiera większy prąd rozruchowy. Na szczęście, na większości falowników można łatwo ustawić parametry rozruchowe. Kluczowy jest czas rozruchu, przy większym silniku będziesz musiał go trochę wydłużyć. Tych parametrów jest dużo więcej, zależnie od modelu falownika. Z reguły falownik dopuszcza 2-4 krotne przekroczenie prądu nominalnego przy rozruchu, nie jest to więc duży problem. Analogicznie wygląda hamowanie.marcinexx pisze: jeśli kupię falownik 1,5 Kw to silnik 2,2 będzie działał jak 1,5 ?
Pytanie o falowniki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam.
Ja mogę zaproponować nowy falownik SEW w pełni wektorowy MDX61B0022-5A3-4-00. Pochodzi on z nadmiaru magazynowego mojego klienta. Falownik na gwarancji producenta. Można do niego dołożyć wygodną klawiaturkę i wszystkim elegancko sterować. Przeciążalność prądowa falownika to 125% więc spokojnie da radę.
W razie czego proszę pisać, może jakoś pomogę w rozwiązaniu problemu
Ja mogę zaproponować nowy falownik SEW w pełni wektorowy MDX61B0022-5A3-4-00. Pochodzi on z nadmiaru magazynowego mojego klienta. Falownik na gwarancji producenta. Można do niego dołożyć wygodną klawiaturkę i wszystkim elegancko sterować. Przeciążalność prądowa falownika to 125% więc spokojnie da radę.
W razie czego proszę pisać, może jakoś pomogę w rozwiązaniu problemu